Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Wat is de ideale keramische tegel in uw badkamer?

Wat is de ideale keramische tegel in uw badkamer?

Keramische tegels zijn perfect voor in badkamers, maar welke tegel past het beste bij uw badkamer? En welke kleuren passen daar goed bij? Wij geven u de beste tips voor het inrichten van uw badkamer op een stijlvolle manier.

Lees meer 16/06/2021 10:21
Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Keramiek gaat bijzonder ver terug in de tijd. De oudste stukken gebakken klei zijn rond de 30.000 jaar oud! Naast de oorsprong is de naam “keramiek” ook heel oud. Het komt van het oud-Griekse woord “keramos” wat drinkvat betekent.

Het keramiek dat op hoge temperaturen gebakken is zoals wij het kennen is 17.500 jaar geleden in Vella Spilla in Kroatië ontdekt en weer snel vergeten. 8.000 jaar later is het herontdekt op dezelfde plek. Keramiek werd 8.000 jaar geleden in Egypte voor het eerst gebruikt om keramische tegels te maken. De tegels waren heel poreus en niet gekleurd zoals wij ze nu kennen. De keramische tegels kwamen in de 16e eeuw in Spanje pas echt in omloop. Toen kochten veel rijke mensen keramische tegels voor hun huis in plaats van natuursteen. Sindsdien hebben keramische tegels langzaam de wereld veroverd. Nu is het de meest gebruikte soort tegel ter wereld!

Lees meer 10/06/2021 10:09
Hoe worden keramische tegels geplaatst?

Hoe worden keramische tegels geplaatst?

Een verbouwing is altijd stressvol en rommelig. Een goede planning en inzicht in uw project kan u helpen om de verbouw stress te verminderen. Hieronder wordt de verbouwing in 6 stappen uitgelegd. Pas als u de perfecte tegel heeft gevonden kunnen wij de planning maken. Onze medewerkers helpen u graag met vragen over de stappen van de verbouwing, hierdoor voorkomen wij miscommunicatie en onnodige stress.

Lees meer 02/06/2021 15:07
Hoe onderhoud ik mijn tegels?

Hoe onderhoud ik mijn tegels?

Uw tegels op de juiste manier onderhouden is erg belangrijk. Door goed onderhoud blijven de tegels er langer mooi uitzien en als u weet waar u op moet letten is het ook erg eenvoudig en snel. U kunt de vloer vegen, stofzuigen en dweilen want de tegels kunnen tegen water. Regelmatig vegen en/of stofzuigen zorgt ervoor dat de naden schoon blijven en de tegels niet krassen door zand en andere kleine deeltjes. Met een wekelijkse dweilbeurt houdt u alles hygiënisch en schoon!

Het kan helaas ook fout gaan door sommige heftige of vette schoonmaakmiddelen en zelfgemaakte schoonmaak “cocktails”. Er zijn namelijk forums en websites die zeggen dat je olie bij je schoonmaakmiddel moet doen. Of dat u het moet schoonmaken met groene zeep. Dit moet u juist niet doen. De olie en vet in groene en vet bevattende zeep laat een dun vetlaagje achter op uw tegel, hierdoor ziet het de eerste keer erg schoon, mooi en glimmend uit. Echter gaat het na een tijd ophopen tot een vetlaag die dof aanvoelt en stof vasthoudt. Door het stof op de tegels zien ze er dof, vies en oud uit.

Lees meer 28/05/2021 13:10
Italiaanse tegels

Italiaanse tegels

De verschillende Italiaanse merken die Middag Leerdam verkoopt zijn van hoge kwaliteit en stralen klasse uit. Als u Italiaanse tegels kiest, neemt u de Italiaanse sfeer in uw huis. Hiernaast worden de tegels met de beste technieken en op een duurzame wijze geproduceerd. De Italiaanse tegels zijn simpelweg het neusje van de zalm.

Lees meer 20/05/2021 12:04
10 tips voor het kiezen van de juiste vloer

10 tips voor het kiezen van de juiste vloer

Het kiezen van de juiste vloer in uw huis is enorm belangrijk. De vloeren trends en meningen kunnen veranderen, echter kan uw gevoel niet fout zitten. Met onze 10 tips hopen wij uw keuzes simpeler te maken. De 10 tips zijn verdeeld over 4 verschillende onderdelen:

1. kies de soort vloer;

2. kies de kleur;

3. kies de look;

4. kies het patroon.

Lees meer 12/05/2021 14:42
Waarom kiezen voor marmerlooktegels?

Waarom kiezen voor marmerlooktegels?

Echt marmer is bijna puur calciumcarbonaat. Dit is ontstaan uit kalksteen dat is samengeperst door hoge druk en temperaturen. Bij het mijnen van marmer en andere soorten natuursteen wordt veel energie, mankracht en water gebruikt. Hiernaast gaat het ten koste van het landschap doordat ze grote lege groeves achterlaten. Marmerlooktegels hebben twee voordelen ten op zichte van echt marmer: ze zijn mooi en gemaakt van keramiek. De keramische marmerlooktegels hebben een schone en chique uitstraling die tijdloos is. De marmerlooktegels zijn gesneden uit grote platen met een natuurlijk print. Hierdoor heeft elke tegel unieke lijnen en patronen, net als echt marmer. Marmerlooktegels kunnen overal in huis worden gebruikt. In de keuken, gang, slaapkamer, badkamer en woonkamer past het allemaal perfect. Echter moet u wel uitkijken dat u het niet te veel gebruikt: “less is more”.

Lees meer 05/05/2021 14:29
Waarom kiezen voor betonlooktegels?

Waarom kiezen voor betonlooktegels?

Uiteraard zijn er verschillende redenen om geïnteresseerd te zijn in een betonlookvloer. Helaas zijn er nadelen aan een echte betonvloer. Vergeleken met keramische tegels hebben betonnen tegels een hoge kans op scheurtjes en barsten. Ze zijn erg fragiel tijdens het plaatsen en kunnen erg slecht tegen zuren en vetten. Als u kinderen heeft bent u hierdoor bijna verzekerd van een vervelende vlek, die er waarschijnlijk niet uitgaat. Voor de perfectionisten is er nog een probleem; de vloer zal nooit 100% recht zijn. Keramische tegels zijn wel recht en een stuk minder gevoelig voor zuur en vet. Ook zijn ze een stuk sterker dan en puur blok beton. Keramische betonlooktegels zijn tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echt beton. Gelooft u mij niet? Kom dan vooral een kijkje nemen in onze showroom! Door de verschillende kleuren, effecten, tinten, merken en zijn bekende uitstraling past het in bijna elke ruimte en interieur. Daarnaast zijn ze altijd strak, hygiënisch en in de mode.

Lees meer 29/04/2021 14:51
Is vloerverwarming voor jou?

Is vloerverwarming voor jou?

Vloerverwarming is een heerlijke luxe, maar past het bij u? Houdt u van een lagere energierekening en warme voeten? Zo ja, dan past vloerverwarming bij u!

Lees meer 15/04/2021 13:28
De beste kleurencombinaties voor tegels

De beste kleurencombinaties voor tegels

Uiteraard wil iedereen een evenwichtig interieur. Helaas is dit niet makkelijk. Maar dat betekent niet dat u maar één kleur of een soort tegel kunt gebruiken. Als u verschillende soorten tegels of verschillende kleuren tegels wilt combineren is het belangrijk om te bedenken welke stijl u wilt. Tegels hebben een grote invloed op uw kamer en woonbeleving.

Lees meer 08/04/2021 09:19
Waarom kiezen voor steenlooktegels?

Waarom kiezen voor steenlooktegels?

Als u steenlooktegels kiest krijgt u zeker een natuurlijke en rustige uitstraling in uw huis. Door het brede assortiment steenlooktegels kunt u het ook mixen met veel verschillende soorten interieur. We hebber normale grijze steenlooktegels voor een strakke uitstraling, maar ook iets wildere ontwerpen om een mooie rustieke sfeer te krijgen. U kunt bij ons de hoogste kwaliteit keramische tegels kopen zodat u ook de kwaliteit krijgt van echt steen of beter.

Lees meer 22/03/2021 16:55
XXL-tegels: de nieuwe standaard voor luxe

XXL-tegels: de nieuwe standaard voor luxe

XXL-tegels brengen rust en klasse in uw huis. XXL-tegels worden ieder jaar groter door de vraag en nieuwe technologie; zo zijn er momenteel al keramische tegels van meer dan drie meter! Door de grote tegels zijn er weinig voegen die het beeld verstoren waardoor je op een stijlvolle manier je woning afmaakt. De XXL-tegels geven extra veel continuïteit en luxe in een open ruimte met een plattegrond. Marmer XXL-tegels kunnen uw badkamer opnieuw tot leven brengen met een luxe, dure stijl die netheid en klasse uitstraalt.

Lees meer 15/03/2021 10:06
Waarom zijn keramische tegels milieubewust?

Waarom zijn keramische tegels milieubewust?

Als u voor keramische tegels kiest, kiest u een van de meest milieubewuste soort tegels. De keramische tegels zijn beter voor het milieu dan tegels van natuursteen omdat tegels van natuursteen worden gewonnen met veel arbeidskracht en grote machines. Bij het mijnen van natuursteen wordt veel energie en water verbruikt. Daarnaast gaat het ten koste van het landschap omdat het een gat achter laat, of nemen ze een halve berg mee. De keramische tegels worden van klei gemaakt wat makkelijker te mijnen is. Na het mijnen worden de tegels voorzien van een glazuurlaag en aan de bovenkant afgebakken. Dit proces kost natuurlijk ook energie, maar wel aanzienlijk minder. Als dit proces klaar is krijg je een tegel die je hele leven mee kan gaan; het blijft zelfs langer goed blijft dan beton!

Lees meer 10/03/2021 14:09
Tegelvloeren: visgraat of een ander patroon?

Tegelvloeren: visgraat of een ander patroon?

Traditioneel en weer helemaal hip. Bij een visgraatpatroon worden de tegels haaks tegen elkaar aangelegd, hierdoor ontstaat het unieke motief. Het klassieke visgraatpatroon wordt al jaren gebruikt door stratenleggers en is terug te zien in ouderwetse huizen. Het visgraatpatroon is klassiek en heeft klasse.

Lees meer 02/03/2021 13:38
Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Als u nieuwe keramische tegels heeft dan wilt u ze natuurlijk ook net zo mooi en schoon houden als toen ze er voor het eerst lagen. Gelukkig hebben keramische tegels weinig onderhoud nodig! Na de eerste opleveringsschoonmaak is regelmatig stofzuigen of vegen samen met wekelijks dweilen genoeg. Met het regelmatig vegen van uw vloer voorkomt u kleine krasjes en vieze voegen. 

Lees meer 23/02/2021 10:56
Waarom kiezen voor houtlooktegels?

Waarom kiezen voor houtlooktegels?

Houtlook tegels zijn een perfect alternatief voor een houten vloer. Het zijn keramische tegels die er als houten planken uit zien. Deze tegels passen goed in elke ruimte. De houtlook tegels zijn niet alleen verkrijgbaar in het bruin, maar ook in het wit, zwart en grijs. Ook zijn de tegels verkrijgbaar in grote en robuuste varianten, en een hoogglans afwerking.

Lees meer 16/02/2021 15:29
Wij blijven open.

Wij blijven open.

Beste klant,

Via deze weg willen we u graag informeren over de geplande werkzaamheden en de invloed van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Lees meer 20/03/2020 14:14
Hoeveel kosten houtlook tegels?

Hoeveel kosten houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn veel goedkoper per m² dan traditionele hardhouten vloeren, waardoor het de veel budgetvriendelijkere optie is.

Lees meer 09/01/2020 15:12
Waarom kiezen voor tegels in plaats van tapijt?

Waarom kiezen voor tegels in plaats van tapijt?

U heeft het vast wel een keer gezien, een vies en verkleurd tapijt. Vlekken en haren zijn moeilijk te verwijderen van het tapijt, het vergt dus veel onderhoud en mensen met allergieën kunnen last hebben van het tapijt.

Lees meer 10/05/2019 09:40
Middag Leerdam wenst u prettige paasdagen!

Middag Leerdam wenst u prettige paasdagen!


Lees meer 20/04/2019 14:28
Tegels

Tegels

Tegels zijn tegenwoordig heel belangrijk. Het is bewezen dat tegels de sfeer verbeteren in een kamer en dat het wat zegt over uw stijl. Tegels hebben zelfs een invloed op hoe anderen mensen u zien. De laatste periode is het gebruiken van tegels als binnenhuis decoratie flink toegenomen. Binnenhuisarchitecten gebruiken tegels om ruimtes binnen gebouwen of huizen op te lichten. Net zoals alles hebben tegels ook een eigen trend.

Lees meer 15/01/2019 15:41
Middag Leerdam Actie

Middag Leerdam Actie


Lees meer 03/01/2019 16:26
Herfst trends 2018

Herfst trends 2018

Een van de trends dit jaar noemen ze ‘Principle’. Bij deze trend staat duurzame en zuivere soberheid centraal. Zowel in materie als in kleding. De tinten die daar bij horen zijn lichte tinten. Bijvoorbeeld mintgroen of vanille en verschillende grijstinten. Je ziet dus dat er veel industriële tinten en natuurlijke kleuren woden gecombineerd . Ook is ‘ton sur ton’ helemaal in, vooral de oranje en koperachtige tinten. De binnen huiselijke objecten die in zijn, zijn bijvoorbeeld doorschijnend glas, objecten met bogen en het minimalistische design.

Lees meer 23/11/2018 09:22
Vloertegels schoonmaken

Vloertegels schoonmaken

Het is erg handig als je nieuwe vloertegels hebt gekocht dat je weet hoe je de tegels moet schoonmaken. De tegels gaan dan namelijk een stuk langer mee en blijven mooi! Over het algemeen hebben tegels niet heel veel onderhoud nodig. Als je ze wekelijks schoonmaakt hoef je je er verder geen zorgen over te maken. Er zijn heel veel manieren hoe je tegels goed kunt schoonmaken. Sommige zeggen zelfs met cola. Hier zijn een aantal tips hoe je de verschillende vloertegels schoon kunt houden.

Lees meer 09/11/2018 10:15
Wist u dat vloertegels milieuvriendelijk zijn?

Wist u dat vloertegels milieuvriendelijk zijn?

De grootste energieverbruiker in huis is de verwarming. Bijna de helft van uw energierekening bestaat uit kosten voor de verwarming en 10% voor warm water. Kortom wanneer u op een energiezuinige en duurzame manier uw huis verwarmt dan loont dit voor uw portemonnee en het klimaat.

Lees meer 31/08/2018 16:31

Website door BlueBird Media 2019