Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

De vloertrends van 2023

De vloertrends van 2023

Laten we 2023 beginnen door te kijken naar de komende woontrends en welke vloeren hierop zouden aansluiten. Er zijn trends van eerdere jaren die zijn blijven hangen, maar ook zijn er nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste aspecten voor dit jaar zijn comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Laten we gaan kijken hoe uw interieur ingericht kan worden op basis en combinaties van de nieuwe woontrends van 2023.

Lees meer 03/01/2023 13:44
Houtlook met comfort

Houtlook met comfort

Keramisch tegels worden telkens meer populair, en met een goede reden. Keramische tegels zijn een van de meest duurzame opties op de markt, dit komt omdat de productie van deze tegels erg duurzaam is en dat de tegels goed warmte geleiden en vasthouden waardoor kosten laag blijven. Maar wat als u een liefhebber bent van houten vloeren? Dan zijn de houtlooktegels echt wat voor u.


Een combinatie van comfort en stijl


Keramische tegels met een houtlook, een perfecte combinatie van comfort en stijl. Alle voordelen die keramische tegels hebben plus de natuurlijke en warme look van een houten vloer. Een groot voordeel van het kiezen voor keramisch, is dat de keuze reuze is qua verschillende stijlen houtlooktegels. Zoekt u bijvoorbeeld een keramische tegel met een warme uitstraling? Of liever een keramische tegel met een moderne donkere uitstraling? Wat u ook mocht zoeken, bij keramische tegels vind het sneller de stijl waar u naar zoekt.

Lees meer 29/12/2022 13:48
Onderhoud van keramische tegels

Onderhoud van keramische tegels

Keramische tegels zijn een geweldig alternatief op natuurstenen tegels. Niet alleen zijn ze net zo mooi, of zelfs mooier, maar hebben ze ook andere voordelen over de natuurstenen tegel optie. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld veel harder dan natuurstenen tegels en daardoor ook veel meer bestendig tegen schade en veroudering. Daarbij verkleuren keramische tegels amper in de zon en werken ze geweldig samen met vloerverwarming.


Maar hoe werkt het met het onderhoud van keramische tegels? Wat is er nodig om keramische tegels spik en span te houden? Gelukkig, vrij weinig. Keramische tegels zijn heel erg onderhoudsarm en vragen niet zoveel aandacht op dit gebied. Met regelmatig stofzuigen en dweilen bent u er al. 

Lees meer 14/10/2022 12:05
De voordelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

U hoort het telkens vaker, "Vloerverwarming is veel duurzamer", maar is dat echt waar? Uit diverse onderzoeken naar energiebesparing en duurzaamheid voor in huis kunnen we concluderen dat de vloerverwarming zeker duurzamer is. Vloerverwarming speelt een belangrijke rol in het creëren van energiezuinige woning. 

Lees meer 16/09/2022 17:06
De marmerlooktegel en een hotel chique badkamer

De marmerlooktegel en een hotel chique badkamer

Houdt u wel van een beetje luxe? Wij kunnen dan de hotel chique interieurstijl van harte aanbevelen. Deze stijl komt vooral in de badkamer tot zijn recht. Maar welke tegels horen erbij? Middag Leerdam heeft een grote collectie marmerlooktegels. Deze passen uitstekend bij een hotel chique badkamer, en zorgen voor een sfeervolle en koninklijke uitstraling! 

Lees meer 16/08/2022 11:56
Mooie tegels voor het toilet

Mooie tegels voor het toilet

Tegenwoordig hechten mensen ook waarde aan het interieur van hun toilet. Terwijl er vroeger weinig aandacht besteed werd aan deze ruimte, zijn er vandaag de dag veel mensen die het toilet omtoveren tot een fraaie plek in hun huis. De keuze voor de juiste tegel is hierbij heel belangrijk. Hieronder leest u waarom dat is! 

Lees meer 04/08/2022 11:49
Populaire badkamerstijlen en bijbehorende tegels

Populaire badkamerstijlen en bijbehorende tegels

Een badkamer is tegenwoordig niet louter een plek om uzelf te reinigen, het is ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een stijlvolle badkamer met een mooie uitstraling. 

Er zijn steeds meer stijlen waar u uit kan kiezen: dit loopt uiteen van een moderne badkamer tot een landelijke stijl. Het is altijd heel belangrijk om de juiste tegel te kiezen wanneer u een bepaalde uitstraling wilt creëren. Tegels zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstraling van de badkamer.  In dit artikel kunt u lezen welke tegels u nodig heeft voor een aantal van de populairste badkamerstijlen. 

Lees meer 21/07/2022 15:05
Hoe wordt een keramische tegel gemaakt?

Hoe wordt een keramische tegel gemaakt?

Middag Leerdam is een specialist op het gebied van keramische tegels. Wij zitten al 30 jaar in het vak, en weten er dus heel van af. Hoe de tegels gelegd moeten worden, waarom ze een goede combinatie vormen met vloerverwarming en welke soorten er allemaal zijn (houtlook, betonlook, steenlook et cetera). Wij hebben ook verstand van het productieproces. Hier kunt u lezen hoe een keramische tegel gemaakt wordt. Wij leggen u uit waarom deze producten zo onverwoestbaar zijn en jarenlang meegaan. 

Lees meer 19/07/2022 09:39
De invloed van licht op keramische tegels

De invloed van licht op keramische tegels

U heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt. U past een kledingstuk in een winkel. Het bevalt, u koopt het en neemt het mee naar huis. Eenmaal thuis aangekomen ziet de kleur van de kleding er opeens heel anders uit! 

Wat veel mensen niet weten is dat zo'n effect ook bij keramische tegels kan optreden. De tegel kan er soms bij u thuis anders uitzien dan in onze showroom of op de foto's op onze website. Gelukkig zijn er een aantal trucs waarmee u problemen kunt voorkomen. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer u een bepaalde tegel koopt, en deze uiteindelijk toch niet bevalt nadat de tegels gelegd zijn. 

In onze showroom maken wij gebruik van neutraal licht zo rond de 4000 of 5000 kelvin. Hierdoor wordt de kleur van de tegel zo waarheidsgetrouw weergegeven als maar mogelijk is. Het licht in uw woning kan echter heel anders zijn. Neem daarom altijd een stukje voorbeeld tegel mee. Dit kunt u op uw gemak in uw eigen woning bekijken. Zo kunt u het effect van het licht bij u thuis zelf ervaren. 

Wij hebben van al onze tegels een staaltje dat u gewoon mee kunt nemen wanneer u daar behoefte aan heeft. Wij bieden deze service aan omdat wij onze klanten zo goed mogelijk willen helpen. Informeer bij onze showroom wanneer u interesse heeft! 

Lees meer 15/07/2022 10:56
Keramische tegels in de keuken!

Keramische tegels in de keuken!

Keramische tegels kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden. Ze staan goed in de woonkamer, maar ook in de keuken en de badkamer. Er zijn zelfs keramische terras- en wandtegels! 

Keramische tegels zijn met name ideaal in de keuken. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar deze tegels hebben eveneens een aantal grote voordelen. In dit artikel leest u welke dat zijn!

Lees meer 14/07/2022 13:52
XXL-tegels, waarom zijn deze zo fantastisch?

XXL-tegels, waarom zijn deze zo fantastisch?

Tegenwoordig is de tegelindustrie in staat om tegels te fabriceren van een heel groot formaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tegel van 320 bij 160 centimeter te kopen. Steeds meer mensen kiezen voor deze XXL-tegels, ook wel slabs genoemd. Wij kunnen dit goed begrijpen, deze tegels hebben namelijk een aantal hele aantrekkelijke voordelen. We hebben ze in dit artikel op een rijtje gezet. 

Lees meer 24/06/2022 12:45
Kiezen tussen een pvc-vloer en keramische tegels

Kiezen tussen een pvc-vloer en keramische tegels

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende mogelijkheden wanneer u een nieuwe vloer wilt laten aanleggen in uw huis. Er zijn zelfs zoveel opties, dat het moeilijk wordt om een beslissing te maken. Wij willen u graag helpen met de juiste keuze. Wij snappen heel goed dat het soms lastig kan zijn. Wij hebben om u te helpen, twee verschillende soorten vloerbedekking met elkaar vergeleken. U kunt lezen wat de voor- en nadelen zijn van beide materialen, en vervolgens beslissen wat het beste bij u past! Het gaat hier om een pvc-vloer en keramische tegels. 

Lees meer 20/06/2022 15:08
Waarom kiezen voor een zandkleurige tegel?

Waarom kiezen voor een zandkleurige tegel?

Hoewel er altijd al mensen waren die zandkleurige tegels kochten, merken wij dat ze steeds populairder worden. Steeds meer mensen kiezen in plaats van grijze betonlooktegels voor de zandkleurige variant. Wij kunnen dit wel begrijpen. Dit soort tegels zien er schitterend uit en zijn goed te combineren met verschillende interieurstijlen. 

Lees meer 17/06/2022 12:22
Wat zijn de voordelen van keramische tegels? - Deel 2

Wat zijn de voordelen van keramische tegels? - Deel 2

Een poosje geleden schrijven wij al een artikel waarin we u informeerden over de voordelen die keramische tegels hebben. Het zijn er echter zoveel, dat het niet allemaal in één artikel paste! Vandaar dat u vandaag het tweede deel kunt lezen, waar we u verder informeren over de talloze voordelen die keramische tegels hebben. Veel plezier met lezen! 

Lees meer 31/05/2022 11:15
Handige tips voor keramische vloertegels in een kleine woonkamer!

Handige tips voor keramische vloertegels in een kleine woonkamer!

Veel mensen wonen tegenwoordig in de stad, en met name in de randstad. Aan de ene kant is dit natuurlijk fijn omdat er veel te beleven is. Aan de andere kant worden mensen hierdoor vaak gedwongen om in een klein huis te wonen. Een kleine woonkamer hoeft echter niet per se klein te ogen. Er zijn allerlei dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat de ruimte groter lijkt. Wij leggen in dit artikel uit hoe u met behulp van bepaalde keramische tegels een fraai ruimtelijk effect kan creëren.

Lees meer 30/05/2022 11:13
De beste manieren om keramische tegels schoon te maken

De beste manieren om keramische tegels schoon te maken

Wanneer u een mooie keramische tegelvloer hebt gekocht wilt u hier natuurlijk jarenlang van genieten. Gelukkig gaan deze tegels lang mee waardoor dit prima mogelijk is. Het is natuurlijk wel belangrijk om de tegel goed schoon te houden. Op die manier zien ze er het mooist uit. Keramische tegels zijn erg makkelijk om te onderhouden. In dit artikel geven wij een aantal handige tips. Middag Leerdam biedt namelijk uitstekende service. Gedurende het hele traject, geven wij de beste adviezen! 

Lees meer 27/05/2022 16:40
Wat zijn de voordelen van keramische tegels? - Deel 1

Wat zijn de voordelen van keramische tegels? - Deel 1

Wanneer je onze social media of onze website regelmatig bezoekt, dan zal je vast wel eens wat gelezen hebben over de voordelen van keramische tegels. Wij hebben uitsluitend dit soort tegels in ons assortiment, en daar hebben wij goeie redenen voor. Wij hebben hier, voor uw gemak, nog eens de belangrijkste voordelen van keramische tegels op een rijtje gezet. Wij zijn ervan overtuigd dat u, na het lezen van dit artikel, eveneens een fan bent van deze fraaie tegels! 

Lees meer 23/05/2022 09:25
Een landelijk interieur en bijpassende tegels

Een landelijk interieur en bijpassende tegels

Wij van Middag Leerdam zijn erg trots op de diensten die wij leveren. Niet alleen hebben wij talloze prachtige tegels van toonaangevende merken zoals Atlas Concorde, Marazzi en Fondovalle, wij bieden ook uitstekende service. Kortom, wij verzorgen het complete pakket: de mooiste tegels, professioneel legwerk en goede adviezen. Dit artikel laat zien dat wij veel verstand hebben van de tegelindustrie, en u dus goed kunnen adviseren. U kunt lezen welke tegels het erg goed doen in combinatie met een landelijk interieur. Wanneer u onze showroom bezoekt, kunnen we u persoonlijk helpen en ons advies afstemmen op uw situatie, kom dus een keer langs! Voor nu, veel plezier met het lezen van deze tekst.

Lees meer 20/05/2022 09:33
Houtlooktegels zijn erg geschikt voor een Bohemian interieur!

Houtlooktegels zijn erg geschikt voor een Bohemian interieur!

Houtlooktegels zijn heel erg in. Dit is niet verbazingwekkend. Met een houtlooktegel krijgt u tenslotte de fraaie en natuurlijke uitstraling van een parketvloer, maar heeft u ook alle voordelen van een keramische tegel. Tegels zijn bijvoorbeeld makkelijker te onderhouden en ideaal om te combineren met vloerverwarming. Maar hoe gaat u de rest van uw woning inrichten? Welk interieur past het beste bij een houtlook tegel? De Bohemian woonstijl is een goede keuze. Hier kunt u wat meer lezen over deze stijl en de combinatie met houtlook tegels. 

Lees meer 18/05/2022 09:10
De traditionele woonstijl in combinatie met steen- of houtlook tegels

De traditionele woonstijl in combinatie met steen- of houtlook tegels

De traditionele woonstijl is van alle tijden. Dit soort interieur zal nooit uit de mode raken! Het is daarom ook een veilige keus, maar zeker geen saaie. Wanneer u jarenlang met hetzelfde interieur wil doen dan zit u goed, deze stijl verveelt niet snel. De traditionele woonstijl staat bekend om comfort en gezelligheid. Hout- en steenlook tegels passen goed bij dit interieur. Lees hieronder waarom!  

Lees meer 16/05/2022 09:02
De leukste tegeltrends in 2022!

De leukste tegeltrends in 2022!

Een aantal maanden geleden voorspelden wij wat de tegeltrends van 2022 zouden worden. 2022 is nu al een paar maanden onderweg en wij vinden het wel tijd voor een update. Zijn onze voorspellingen uitgekomen? Wat is de afgelopen maanden populair geweest? Hier lees je meer. 

Lees meer 13/05/2022 09:50
De minimalistische interieurstijl met betonlooktegels

De minimalistische interieurstijl met betonlooktegels

De minimalistische interieurstijl, sommige mensen vinden het fantastisch, aan andere is het niet besteedt. Bent u benieuwd of deze stijl iets voor u is? In dit artikel beschrijven we wat de minimalistische interieurstijl inhoudt en hoe we u kunnen helpen om uw huis zo in te richten. Onze betonlook en steenlook tegels passen namelijk perfect in zo'n interieur. 

Lees meer 09/05/2022 09:44
Betonlooktegels en de Scandinavische interieurstijl

Betonlooktegels en de Scandinavische interieurstijl

Wij hebben een heleboel prachtige tegels in onze showroom. Echter, de tegel is maar een beperkt onderdeel van uw woonkamer. U wilt natuurlijk ook een bank, een tafel en stoelen in uw woonkamer neerzetten. Misschien wilt u ook een aantal accessoires zoals een schilderij, een kleed en een open haard. Er zijn talloze mogelijkheden te bedenken. Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer. Ze vinden een heleboel dingen mooi, maar vinden het moeilijk om de juiste dingen uit te kiezen en hier een harmonieus geheel van te maken. 


Wij begrijpen dat volkomen. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring. Wij kunnen u goed adviseren over verschillende soorten tegels, en welke interieurstijlen, meubels en accessoires hier goed bij passen. Onze betonlook tegels zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt wanneer u uw woonkamer wilt voorzien van een Scandinavische interieurstijl. 

Lees meer 26/04/2022 10:10
Marmerlooktegels en een modern klassiek interieur

Marmerlooktegels en een modern klassiek interieur

Modern klassiek interieur, wat houdt dat precies in? Het draait hierbij om een elegante en statige woonstijl. Het is vergelijkbaar met een chique hotelkamer. Zowel qua materialen als luxe meubels. Het klassieke aspect zorgt voor het prestigieuze aspect, terwijl de moderne elementen het tot een strak geheel maken, waardoor het niet oubollig wordt. Een marmerlook tegel past hier perfect bij. Lees hieronder meer over modern klassiek interieur in combinatie met marmerlook tegels. 

Lees meer 25/04/2022 11:29
Tips voor het kiezen van de juiste tegel!

Tips voor het kiezen van de juiste tegel!

Een tegelvloer die koopt u voor de lange termijn. Wanneer u een vloer koopt van hoge kwaliteit, kunt u hier een leven lang mee doen. Het is daarom erg belangrijk dat u de juiste keuze maakt. U wilt niet iets kopen waar u na een maand al op uitgekeken bent. Natuurlijk is het ook een grote investering die u doet. Om al deze redenen is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. In dit artikel geven we een aantal handige tips die u hierbij kunnen helpen. 

Lees meer 04/04/2022 09:25
Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (3/3)

Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (3/3)

In de vorige delen heeft u al kennis gemaakt met ons bedrijf en de fraaie tegels die wij aanbieden in onze tegel showroom. Wij hebben u verteld wat voor soort tegels wij hebben (marmerlook, houtlook, et cetera), en wij hebben u eveneens duidelijk gemaakt wat de voordelen zijn van een keramische tegel. In het laatste onderdeel van deze serie zullen we nog drie belangrijke dingen behandelen. Namelijk vloerverwarming, het leggen van de tegels, en de prijs.

Lees meer 17/03/2022 09:53
Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (2/3)

Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (2/3)

In het eerste deel van dit artikel beschreven wij welke prachtige tegels wij allemaal in ons assortiment hebben, van betonlook tot houtlook en van steenlook tot marmerlook, wij hebben alles in huis. Wij schreven ook dat wij u kunnen voorzien van uitstekende adviezen. In dit artikel geven wij een voorproefje. U kunt lezen wat de voor- en nadelen zijn van keramische tegels. In een volgend artikel vertellen wij u het een en ander over het legwerk, en over een van onze andere specialiteiten; vloerverwarming. Natuurlijk zullen wij ook meer informatie geven over de kosten van een tegelvloer.

Lees meer 15/03/2022 10:27
Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (1/3)

Bent u op zoek naar keramische tegels? Bezoek onze prachtige showroom! (1/3)

Het kopen van een tegelvloer is een flinke investering. Er zijn maar weinig mensen die tegels willen bestellen zonder deze eerst in het echt gezien te hebben. Bij een product waar u jarenlang mee kunt doen, wilt u natuurlijk zeker zijn dat u de juiste aankoop doet. In onze showroom zijn talloze fraaie tegels te vinden. Hier kunt u op uw gemak iets moois uitzoeken, en desgewenst profiteren van de adviezen van onze tegelspecialisten. U bent welkom!

Lees meer 14/03/2022 09:10
Welke tegel past het best in een kleine badkamer?

Welke tegel past het best in een kleine badkamer?

Het is soms lastig om de juiste tegel te kiezen. U heeft waarschijnlijk niet veel ervaring met tegels en het kan daarom moeilijk zijn om een keuze te maken. Gelukkig zijn wij hier om u te helpen. Wij zijn een familiebedrijf met 30 jaar ervaring. We zijn dus prima in staat om u te adviseren. Het kleurgebruik, het formaat en het materiaal zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Ook de ruimte waarin de vloer geplaatst wordt speelt een rol. Welke tegel is bijvoorbeeld het meest geschikt voor een kleine badkamer?

Lees meer 10/03/2022 14:17
De mooiste Italiaanse tegels koopt u bij Middag Leerdam!

De mooiste Italiaanse tegels koopt u bij Middag Leerdam!

Wij van Middag Leerdam verkopen alleen topkwaliteit tegels. Het is daarom logisch dat wij veel Italiaanse tegelmerken in ons assortiment hebben. Italië staat immers bekend om hun tegels van hoge kwaliteit. Hier kunt u lezen welke merken wij aanbieden, hoe Italiaanse tegels eruitzien en waarom juist Italië zulke mooie tegelproducten levert.

Lees meer 07/03/2022 10:08
Een nieuwe badkamer, wat is hier allemaal voor nodig?

Een nieuwe badkamer, wat is hier allemaal voor nodig?

Een nieuwe badkamer kopen is een flinke investering. Gelukkig kunt u er ook heel lang mee doen. Het is hierdoor natuurlijk wel erg belangrijk dat u de juiste badkamer koopt, wanneer u er zolang van wilt genieten. Wanneer u besluit om een nieuwe badkamer aan te schaffen heeft u verschillende dingen om rekening mee te houden. Het is bijvoorbeeld nodig om de bestaande badkamer te verwijderen, verder moet u veel beslissingen maken over het uiterlijk van de nieuwe badkamer. Natuurlijk moet het nieuwe sanitair ook nog eens gemonteerd worden. Dit is alles bij elkaar een grote klus. Wij geven in dit artikel een paar handige tips die u kunt gebruiken wanneer u van plan bent om een nieuwe badkamer aan te schaffen.

Lees meer 03/03/2022 14:55
Waarom zijn XXL-tegels tegenwoordig zo populair?

Waarom zijn XXL-tegels tegenwoordig zo populair?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een XXL-tegel. De keramische industrie slaagt erin om steeds grotere formaten tegels te produceren. Sommige zijn 320 bij 160 centimeter, enorme joekels dus. Formaten van 90x90 en 120 bij 120 komen echter vaker voor. Wij begrijpen het volkomen dat XXL tegels zo geliefd zijn. Ze bieden namelijk een aantal grote voordelen. Wij bespreken in dit artikel wat de voordelen zijn en wat dit product zo prachtig maakt.

Lees meer 18/02/2022 17:42
De drie verschillende manieren om een vloerverwarming te leggen

De drie verschillende manieren om een vloerverwarming te leggen

Wij van Middag Leerdam beschikken niet alleen over een ruim top assortiment aan prachtige tegels, wij zijn ook gespecialiseerd in het leggen van vloerverwarming. U wilt natuurlijk niet alleen een vloer met een fraai uiterlijk, het is eveneens fijn wanneer alles comfortabel aanvoelt. Met behulp van vloerverwarming heeft u altijd warme voetjes, dat is natuurlijk geweldig! Misschien vraagt u zich af hoe zo’n vloerverwarming gelegd wordt, en of dit bij uw woning ook kan. In dit artikel bespreken wij drie verschillende methodes om een vloerverwarming aan te brengen.

Lees meer 16/02/2022 08:47
Middag Leerdam, wij leveren het beste legwerk

Middag Leerdam, wij leveren het beste legwerk

Middag Leerdam heeft een heel uitgebreid assortiment met prachtige tegels. Wij zijn er zeker van dat u hier iets moois tussen vindt. Echter, wanneer u een aantal fraaie tegels op de kop heeft getikt, dan wilt u natuurlijk ook dat deze goed gezet worden. Aangezien wij niet alleen tegels verkopen, maar deze eveneens in uw huis plaatsen, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een familiebedrijf en hebben logischerwijs jarenlange ervaring. U kunt het legwerk dus met een gerust hart aan ons overlaten.

Lees meer 11/02/2022 15:47
Steenlook tegels: een fantastische optie!

Steenlook tegels: een fantastische optie!

Misschien weet niet iedereen wat een steenlook tegel is. Toch zou u echt kennis moeten maken met dit fraaie product. Natuurlijk zijn er vele opties wat een nieuwe vloer betreft. Betonlook tegels of een keramisch parket bijvoorbeeld. Dit zijn prachtige oplossingen die wij, Middag Leerdam, gemakkelijk kunnen leveren en monteren. Echter, een stonelook tegel is eveneens het overwegen waard. Lees vooral dit artikel zodat u een goede afweging kunt maken, en uiteindelijk de, voor u, allerbeste vloer kunt aanschaffen.

Lees meer 03/02/2022 15:35
Marmerlooktegels: de voor- en nadelen

Marmerlooktegels: de voor- en nadelen

Marmer is al vele eeuwen een erg populair materiaal. Vroeger werden de paleizen van koningen en keizers voorzien van luxueus marmer. Tegenwoordig zijn er meer mensen die gebruik maken van dit materiaal, het heeft echter nog steeds een chique uitstraling. Het is geen wonder dat marmer zo populair is, het ziet er werkelijk prachtig uit. Er is echter een groot nadeel: het is erg prijzig.

Gelukkig is er een handige oplossing: de marmerlooktegel ziet er eveneens prachtig uit, maar is een stuk goedkoper. In dit artikel worden de voor- en nadelen van marmerlooktegels besproken.

Lees meer 01/02/2022 09:43
De mooiste badkamer trends van 2022!

De mooiste badkamer trends van 2022!

Vroeger waren badkamers voornamelijk functioneel. Het was een plek om jezelf te reinigen. Tegenwoordig wordt een badkamer steeds meer gebruikt om te ontspannen. Een belangrijk aspect hierbij is het uiterlijk van de badkamer. Wanneer iets mooi vormgegeven is en er elegant en fraai uitziet, dan voelt men zich al snel meer op zijn of haar gemak. Natuurlijk speelt comfort eveneens een belangrijke rol, de badkamers van tegenwoordig zijn van alle gemakken voorzien. In dit artikel zetten wij op een rijtje wat de badkamertrends van 2022 zullen zijn. Wat voor fraaie en comfortabele badkamers zullen populair zijn? Kom langs bij Middag Leerdam wanneer u deze trends wel ziet zitten, wij kunnen voor u een prachtige, moderne en eigentijdse badkamer maken.

Lees meer 19/01/2022 11:37
Kies de juiste tegel voor uw badkamer!

Kies de juiste tegel voor uw badkamer!

Een nieuwe badkamer kopen is een grote investering waar u nog jarenlang plezier van wilt hebben. Het is dus erg belangrijk dat u de juiste aankoop doet en dat de installatie goed verloopt. Vandaar dat het verstandig is om goed na te denken over welke producten u wilt aanschaffen voor in de badkamer, en welke uitstraling deze moeten hebben. Een artikel dat met name erg belangrijk is voor het uiterlijk van de badkamer is de tegel. Een mooie douche, bad of badkamermeubel maken natuurlijk de nodige indruk, echter deze vullen de ruimte niet. De betegeling neemt veel meer ruimte in en trekt daarom ook de meeste aandacht. Het is dus erg belangrijk om voor fraaie tegels te zorgen. Er is ontzettend veel aanbod en u vraagt zich misschien af wat de beste keus is. Dit is voor iedereen anders en verschilt per situatie. Er zijn echter wel een aantal dingen die belangrijk zijn om mee te nemen in uw overweging. Lees dit artikel als u zich afvraagt welke dit zijn, en als u geïnteresseerd bent in de voordelen die tegels in de badkamer hebben.

Lees meer 07/01/2022 15:53
Keramische tegels en vloerverwarming: een ideale combinatie

Keramische tegels en vloerverwarming: een ideale combinatie

Wij van Middag Leerdam zijn specialisten op het gebied van keramische tegels. Wij hebben een heel ruim assortiment met de mooiste tegelmerken, allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Wij hebben echter nog meer te bieden. Wij zijn eveneens erg deskundig op het gebied van vloerverwarmingen. Wanneer u wilt dat deze goed geïnstalleerd wordt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het mooie is, deze twee van onze specialiteiten zijn uitstekend met elkaar te combineren. Het is dus het overwegen waard om beide aan te schaffen, om optimaal te kunnen genieten van uw nieuwe vloer. Doet u vooral een beroep op ons, aangezien wij kunnen garanderen dat de klus binnen een handomdraai geklaard is.

Lees meer 28/12/2021 09:23
Wat worden de tegeltrends van 2022?

Wat worden de tegeltrends van 2022?

2021 is bijna afgelopen, Kerst staat op het punt van beginnen en Oud en Nieuw nadert met rappe schreden. 2022 wordt hopelijk een mooi jaar, waarbij we minder last hebben van corona en we ons normale leven weer kunnen oppakken. Natuurlijk blijven wij van Middag Leerdam ook volgend jaar prachtige tegelvloeren aanleveren. De vraag is dan, wat worden de tegeltrends van 2022?

Lees meer 24/12/2021 09:57
Een industriële stijl en betonlook tegels

Een industriële stijl en betonlook tegels

Hoe is de industriële stijl ontstaan en wat houdt het precies in? Door de globalisering werd heel veel machinaal werk verplaatst naar lage-lonen-landen. Als gevolg bleven er veel leegstaande fabrieken achter in West-Europa. Deze werden niet gesloopt, maar werden omgebouwd tot woningen. Dit werd vooral gedaan om het woningtekort in de steden aan te pakken. Het resultaat was echter, dat er een compleet nieuwe stijl ontstond, die erg in de smaak viel en valt. Iets wat vooraf niemand had kunnen voorspellen.

De industriële stijl wordt gekenmerkt door hoge ramen, ruwe plafonds, betonlook vloeren en een open indeling. Dit is te herleiden tot de grote fabriekshallen van vroeger. Echter, tegenwoordig toen deze karakteristieken het erg goed in een normale woning, ze zorgen voor een unieke, ruwe en vooral ook ruimtelijke uitstraling.

Lees meer 03/12/2021 16:37
Keramisch parket (houtlook tegels) of een houten vloer?

Keramisch parket (houtlook tegels) of een houten vloer?

Het is onze overtuiging dat u als klant goed geïnformeerd dient te worden, een vloer is namelijk een investering voor de lange termijn, en u wilt een weloverwogen besluit nemen. Voor de beste adviezen kunt u onze showroom bezoeken, wij kunnen u daar het beste helpen. Tuurlijk begrijpen wij dat u graag vanachter de computer of op uw telefoon zelf eveneens wat onderzoek doet. Daarom zullen wij vandaag een nieuwe trend op het gebied van vloeren bespreken, namelijk de houtlook tegel (ook wel keramisch parket genoemd). Wij zullen laten zien wat de voordelen en nadelen van deze vloer zijn ten opzichte van een traditionele, natuurlijke houten vloer. 

Lees meer 26/11/2021 16:53
Is vloerverwarming duurzaam?

Is vloerverwarming duurzaam?

We leven in een tijd waarin er veel aandacht wordt besteed aan klimaatverandering. Veel mensen vinden het erg belangrijk dat de uitstoot van broeikasgassen wordt beperkt om een toename van de temperatuur te voorkomen. Politieke partijen en milieu organisaties werken hard om ervoor te zorgen dat in 2030 de CO2 uitstoot met vijftig procent verminderd is.

Jij kunt zelf ook stappen ondernemen om hier aan bij te dragen! Vloerverwarmingen zijn erg duurzaam, en door de aanschaf van dit product kan jij dus je steentje bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Wat ook scheelt, deze vorm van verwarming is heel erg comfortabel. Je slaat dus twee vliegen in een klap. Hoe komt het precies dat vloerverwarming zo duurzaam is?

Lees meer 19/11/2021 16:37
Wat is de ideale keramische tegel in uw badkamer?

Wat is de ideale keramische tegel in uw badkamer?

Keramische tegels zijn perfect voor in badkamers, maar welke tegel past het beste bij uw badkamer? En welke kleuren passen daar goed bij? Wij geven u de beste tips voor het inrichten van uw badkamer op een stijlvolle manier.

Lees meer 16/06/2021 10:21
Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Keramiek gaat bijzonder ver terug in de tijd. De oudste stukken gebakken klei zijn rond de 30.000 jaar oud! Naast de oorsprong is de naam “keramiek” ook heel oud. Het komt van het oud-Griekse woord “keramos” wat drinkvat betekent.

Het keramiek dat op hoge temperaturen gebakken is zoals wij het kennen is 17.500 jaar geleden in Vella Spilla in Kroatië ontdekt en weer snel vergeten. 8.000 jaar later is het herontdekt op dezelfde plek. Keramiek werd 8.000 jaar geleden in Egypte voor het eerst gebruikt om keramische tegels te maken. De tegels waren heel poreus en niet gekleurd zoals wij ze nu kennen. De keramische tegels kwamen in de 16e eeuw in Spanje pas echt in omloop. Toen kochten veel rijke mensen keramische tegels voor hun huis in plaats van natuursteen. Sindsdien hebben keramische tegels langzaam de wereld veroverd. Nu is het de meest gebruikte soort tegel ter wereld!

Lees meer 10/06/2021 10:09
Hoe worden keramische tegels geplaatst?

Hoe worden keramische tegels geplaatst?

Een verbouwing is altijd stressvol en rommelig. Een goede planning en inzicht in uw project kan u helpen om de verbouw stress te verminderen. Hieronder wordt de verbouwing in 6 stappen uitgelegd. Pas als u de perfecte tegel heeft gevonden kunnen wij de planning maken. Onze medewerkers helpen u graag met vragen over de stappen van de verbouwing, hierdoor voorkomen wij miscommunicatie en onnodige stress.

Lees meer 02/06/2021 15:07
Hoe onderhoud ik mijn tegels?

Hoe onderhoud ik mijn tegels?

Uw tegels op de juiste manier onderhouden is erg belangrijk. Door goed onderhoud blijven de tegels er langer mooi uitzien en als u weet waar u op moet letten is het ook erg eenvoudig en snel. U kunt de vloer vegen, stofzuigen en dweilen want de tegels kunnen tegen water. Regelmatig vegen en/of stofzuigen zorgt ervoor dat de naden schoon blijven en de tegels niet krassen door zand en andere kleine deeltjes. Met een wekelijkse dweilbeurt houdt u alles hygiënisch en schoon!

Het kan helaas ook fout gaan door sommige heftige of vette schoonmaakmiddelen en zelfgemaakte schoonmaak “cocktails”. Er zijn namelijk forums en websites die zeggen dat je olie bij je schoonmaakmiddel moet doen. Of dat u het moet schoonmaken met groene zeep. Dit moet u juist niet doen. De olie en vet in groene en vet bevattende zeep laat een dun vetlaagje achter op uw tegel, hierdoor ziet het de eerste keer erg schoon, mooi en glimmend uit. Echter gaat het na een tijd ophopen tot een vetlaag die dof aanvoelt en stof vasthoudt. Door het stof op de tegels zien ze er dof, vies en oud uit.

Lees meer 28/05/2021 13:10
Italiaanse tegels

Italiaanse tegels

De verschillende Italiaanse merken die Middag Leerdam verkoopt zijn van hoge kwaliteit en stralen klasse uit. Als u Italiaanse tegels kiest, neemt u de Italiaanse sfeer in uw huis. Hiernaast worden de tegels met de beste technieken en op een duurzame wijze geproduceerd. De Italiaanse tegels zijn simpelweg het neusje van de zalm.

Lees meer 20/05/2021 12:04
10 tips voor het kiezen van de juiste vloer

10 tips voor het kiezen van de juiste vloer

Het kiezen van de juiste vloer in uw huis is enorm belangrijk. De vloeren trends en meningen kunnen veranderen, echter kan uw gevoel niet fout zitten. Met onze 10 tips hopen wij uw keuzes simpeler te maken. De 10 tips zijn verdeeld over 4 verschillende onderdelen:

1. kies de soort vloer;

2. kies de kleur;

3. kies de look;

4. kies het patroon.

Lees meer 12/05/2021 14:42
Waarom kiezen voor marmerlooktegels?

Waarom kiezen voor marmerlooktegels?

Echt marmer is bijna puur calciumcarbonaat. Dit is ontstaan uit kalksteen dat is samengeperst door hoge druk en temperaturen. Bij het mijnen van marmer en andere soorten natuursteen wordt veel energie, mankracht en water gebruikt. Hiernaast gaat het ten koste van het landschap doordat ze grote lege groeves achterlaten. Marmerlooktegels hebben twee voordelen ten op zichte van echt marmer: ze zijn mooi en gemaakt van keramiek. De keramische marmerlooktegels hebben een schone en chique uitstraling die tijdloos is. De marmerlooktegels zijn gesneden uit grote platen met een natuurlijk print. Hierdoor heeft elke tegel unieke lijnen en patronen, net als echt marmer. Marmerlooktegels kunnen overal in huis worden gebruikt. In de keuken, gang, slaapkamer, badkamer en woonkamer past het allemaal perfect. Echter moet u wel uitkijken dat u het niet te veel gebruikt: “less is more”.

Lees meer 05/05/2021 14:29
Waarom kiezen voor betonlooktegels?

Waarom kiezen voor betonlooktegels?

Uiteraard zijn er verschillende redenen om geïnteresseerd te zijn in een betonlookvloer. Helaas zijn er nadelen aan een echte betonvloer. Vergeleken met keramische tegels hebben betonnen tegels een hoge kans op scheurtjes en barsten. Ze zijn erg fragiel tijdens het plaatsen en kunnen erg slecht tegen zuren en vetten. Als u kinderen heeft bent u hierdoor bijna verzekerd van een vervelende vlek, die er waarschijnlijk niet uitgaat. Voor de perfectionisten is er nog een probleem; de vloer zal nooit 100% recht zijn. Keramische tegels zijn wel recht en een stuk minder gevoelig voor zuur en vet. Ook zijn ze een stuk sterker dan en puur blok beton. Keramische betonlooktegels zijn tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echt beton. Gelooft u mij niet? Kom dan vooral een kijkje nemen in onze showroom! Door de verschillende kleuren, effecten, tinten, merken en zijn bekende uitstraling past het in bijna elke ruimte en interieur. Daarnaast zijn ze altijd strak, hygiënisch en in de mode.

Lees meer 29/04/2021 14:51
Is vloerverwarming voor jou?

Is vloerverwarming voor jou?

Vloerverwarming is een heerlijke luxe, maar past het bij u? Houdt u van een lagere energierekening en warme voeten? Zo ja, dan past vloerverwarming bij u!

Lees meer 15/04/2021 13:28
De beste kleurencombinaties voor tegels

De beste kleurencombinaties voor tegels

Uiteraard wil iedereen een evenwichtig interieur. Helaas is dit niet makkelijk. Maar dat betekent niet dat u maar één kleur of een soort tegel kunt gebruiken. Als u verschillende soorten tegels of verschillende kleuren tegels wilt combineren is het belangrijk om te bedenken welke stijl u wilt. Tegels hebben een grote invloed op uw kamer en woonbeleving.

Lees meer 08/04/2021 09:19
Waarom kiezen voor steenlooktegels?

Waarom kiezen voor steenlooktegels?

Als u steenlooktegels kiest krijgt u zeker een natuurlijke en rustige uitstraling in uw huis. Door het brede assortiment steenlooktegels kunt u het ook mixen met veel verschillende soorten interieur. We hebber normale grijze steenlooktegels voor een strakke uitstraling, maar ook iets wildere ontwerpen om een mooie rustieke sfeer te krijgen. U kunt bij ons de hoogste kwaliteit keramische tegels kopen zodat u ook de kwaliteit krijgt van echt steen of beter.

Lees meer 22/03/2021 16:55
XXL-tegels: de nieuwe standaard voor luxe

XXL-tegels: de nieuwe standaard voor luxe

XXL-tegels brengen rust en klasse in uw huis. XXL-tegels worden ieder jaar groter door de vraag en nieuwe technologie; zo zijn er momenteel al keramische tegels van meer dan drie meter! Door de grote tegels zijn er weinig voegen die het beeld verstoren waardoor je op een stijlvolle manier je woning afmaakt. De XXL-tegels geven extra veel continuïteit en luxe in een open ruimte met een plattegrond. Marmer XXL-tegels kunnen uw badkamer opnieuw tot leven brengen met een luxe, dure stijl die netheid en klasse uitstraalt.

Lees meer 15/03/2021 10:06
Waarom zijn keramische tegels milieubewust?

Waarom zijn keramische tegels milieubewust?

Als u voor keramische tegels kiest, kiest u een van de meest milieubewuste soort tegels. De keramische tegels zijn beter voor het milieu dan tegels van natuursteen omdat tegels van natuursteen worden gewonnen met veel arbeidskracht en grote machines. Bij het mijnen van natuursteen wordt veel energie en water verbruikt. Daarnaast gaat het ten koste van het landschap omdat het een gat achter laat, of nemen ze een halve berg mee. De keramische tegels worden van klei gemaakt wat makkelijker te mijnen is. Na het mijnen worden de tegels voorzien van een glazuurlaag en aan de bovenkant afgebakken. Dit proces kost natuurlijk ook energie, maar wel aanzienlijk minder. Als dit proces klaar is krijg je een tegel die je hele leven mee kan gaan; het blijft zelfs langer goed blijft dan beton!

Lees meer 10/03/2021 14:09
Tegelvloeren: visgraat of een ander patroon?

Tegelvloeren: visgraat of een ander patroon?

Traditioneel en weer helemaal hip. Bij een visgraatpatroon worden de tegels haaks tegen elkaar aangelegd, hierdoor ontstaat het unieke motief. Het klassieke visgraatpatroon wordt al jaren gebruikt door stratenleggers en is terug te zien in ouderwetse huizen. Het visgraatpatroon is klassiek en heeft klasse.

Lees meer 02/03/2021 13:38
Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Als u nieuwe keramische tegels heeft dan wilt u ze natuurlijk ook net zo mooi en schoon houden als toen ze er voor het eerst lagen. Gelukkig hebben keramische tegels weinig onderhoud nodig! Na de eerste opleveringsschoonmaak is regelmatig stofzuigen of vegen samen met wekelijks dweilen genoeg. Met het regelmatig vegen van uw vloer voorkomt u kleine krasjes en vieze voegen. 

Lees meer 23/02/2021 10:56
Waarom kiezen voor houtlooktegels?

Waarom kiezen voor houtlooktegels?

Houtlook tegels zijn een perfect alternatief voor een houten vloer. Het zijn keramische tegels die er als houten planken uit zien. Deze tegels passen goed in elke ruimte. De houtlook tegels zijn niet alleen verkrijgbaar in het bruin, maar ook in het wit, zwart en grijs. Ook zijn de tegels verkrijgbaar in grote en robuuste varianten, en een hoogglans afwerking.

Lees meer 16/02/2021 15:29
Wij blijven open.

Wij blijven open.

Beste klant,

Via deze weg willen we u graag informeren over de geplande werkzaamheden en de invloed van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Lees meer 20/03/2020 14:14
Hoeveel kosten houtlook tegels?

Hoeveel kosten houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn veel goedkoper per m² dan traditionele hardhouten vloeren, waardoor het de veel budgetvriendelijkere optie is.

Lees meer 09/01/2020 15:12
Waarom kiezen voor tegels in plaats van tapijt?

Waarom kiezen voor tegels in plaats van tapijt?

U heeft het vast wel een keer gezien, een vies en verkleurd tapijt. Vlekken en haren zijn moeilijk te verwijderen van het tapijt, het vergt dus veel onderhoud en mensen met allergieën kunnen last hebben van het tapijt.

Lees meer 10/05/2019 09:40
Middag Leerdam wenst u prettige paasdagen!

Middag Leerdam wenst u prettige paasdagen!


Lees meer 20/04/2019 14:28
Tegels

Tegels

Tegels zijn tegenwoordig heel belangrijk. Het is bewezen dat tegels de sfeer verbeteren in een kamer en dat het wat zegt over uw stijl. Tegels hebben zelfs een invloed op hoe anderen mensen u zien. De laatste periode is het gebruiken van tegels als binnenhuis decoratie flink toegenomen. Binnenhuisarchitecten gebruiken tegels om ruimtes binnen gebouwen of huizen op te lichten. Net zoals alles hebben tegels ook een eigen trend.

Lees meer 15/01/2019 15:41
Middag Leerdam Actie

Middag Leerdam Actie


Lees meer 03/01/2019 16:26
Herfst trends 2018

Herfst trends 2018

Een van de trends dit jaar noemen ze ‘Principle’. Bij deze trend staat duurzame en zuivere soberheid centraal. Zowel in materie als in kleding. De tinten die daar bij horen zijn lichte tinten. Bijvoorbeeld mintgroen of vanille en verschillende grijstinten. Je ziet dus dat er veel industriële tinten en natuurlijke kleuren woden gecombineerd . Ook is ‘ton sur ton’ helemaal in, vooral de oranje en koperachtige tinten. De binnen huiselijke objecten die in zijn, zijn bijvoorbeeld doorschijnend glas, objecten met bogen en het minimalistische design.

Lees meer 23/11/2018 09:22
Vloertegels schoonmaken

Vloertegels schoonmaken

Het is erg handig als je nieuwe vloertegels hebt gekocht dat je weet hoe je de tegels moet schoonmaken. De tegels gaan dan namelijk een stuk langer mee en blijven mooi! Over het algemeen hebben tegels niet heel veel onderhoud nodig. Als je ze wekelijks schoonmaakt hoef je je er verder geen zorgen over te maken. Er zijn heel veel manieren hoe je tegels goed kunt schoonmaken. Sommige zeggen zelfs met cola. Hier zijn een aantal tips hoe je de verschillende vloertegels schoon kunt houden.

Lees meer 09/11/2018 10:15
Wist u dat vloertegels milieuvriendelijk zijn?

Wist u dat vloertegels milieuvriendelijk zijn?

De grootste energieverbruiker in huis is de verwarming. Bijna de helft van uw energierekening bestaat uit kosten voor de verwarming en 10% voor warm water. Kortom wanneer u op een energiezuinige en duurzame manier uw huis verwarmt dan loont dit voor uw portemonnee en het klimaat.

Lees meer 31/08/2018 16:31

Website door BlueBird Media 2019