Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Als u nieuwe keramische tegels heeft dan wilt u ze natuurlijk ook net zo mooi en schoon houden als toen ze er voor het eerst lagen. Gelukkig hebben keramische tegels weinig onderhoud nodig! Na de eerste opleveringsschoonmaak is regelmatig stofzuigen of vegen samen met wekelijks dweilen genoeg. Met het regelmatig vegen van uw vloer voorkomt u kleine krasjes en vieze voegen.

Hoe houd ik mijn vloertegels schoon?

Als u nieuwe keramische tegels heeft dan wilt u ze natuurlijk ook net zo mooi en schoon houden als toen ze er voor het eerst lagen.

Gelukkig hebben keramische tegels weinig onderhoud nodig! Na de eerste opleveringsschoonmaak is regelmatig stofzuigen of vegen samen met wekelijks dweilen genoeg. Met het regelmatig vegen van uw vloer voorkomt u kleine krasjes en vieze voegen.

Schoonmaken van keramische tegels

Bij het dweilen van de tegels zijn er een paar dingen waarop u moet letten.

Niet doen: Schoonmaken met vette zeep zoals allesreiniger en groene zeep. Er zijn veel verschillende tips die u vertellen hoe u de tegels “weer kan laten stralen” en die u aanraden een vet artikel te gebruiken zoals groene zeep of olie. Het klopt dat uw tegels even stralen maar dat komt omdat er een klein laagje vet op zit. Vervolgens blijft elke stofje, haartje en voetafdruk zichtbaar is. Hoe vaker u het op deze manier doet hoe sneller de tegels een dof worden.

Wel doen: Schoonmaken met een schoonmaakmiddel die er speciaal voor gemaakt is Deze zijn neutraal en laten geen vettig laagjes achter ook halen ze al het vuil van de tegel. De kleur en glans word verbeterd en behouden.

Tegels buiten schoonmaken

Keramische buitentegels moet u iets anders schoonmaken dan de keramische tegels binnen.

Dat komt omdat er twee grote verschillen tussen de keramische tuintegel en de tegel voor binnen. De tegels voor binnen zijn over het algemeen 1 cm dik om ruimte in de woning te besparen. Dit kan omdat ondergrond stabiel is. Buiten tegels zijn vaak 2 cm dik omdat ze op een andere ondergrond verwerkt worden.

Het tweede verschil is de structuur van de tegel. Buiten zijn er andere condities en regent het natuurlijk. Een grove structuur zorgt ervoor dat ze minder glad worden als het heeft geregend. De binnen steen heeft dat minder nodig.

Niet doen: De verkeerde vethoudende zeep gebruiken die een plak laag achterlaat.

Wel doen: Schoonmaken met het juiste schoonmaakmiddel zodat u geen vetlaag achterlaat. Zorg ervoor dat u niet teveel reinigingsmiddel gebruikt en het goed afspoelt met water. Er zijn schoonmaakmiddelen die niet schadelijk zijn voor de natuur, zodat u na het schoonmaken het in de tuin kan laten weglopen.

Tegel onderhoud

Als u de tegels regelmatig goed schoonmaakt is dat genoeg om ze jaren mooi glanzend te houden. Heeft u last van groene aanslag op uw buitentegels? Dan kunt u speciale reinigers kopen die niet schadelijk zijn voor de natuur zodat je het na het schoonmaken in de tuin in kan wegspoelen. U kunt ook de keramische tegels schoonspuiten met een hogedrukreiniger. Kijk uit, want bij sommige tuintegels die minder hard of poreuzer zijn kan hierdoor schade ontstaan!

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media 2023