Tegelvloeren: visgraat of een ander patroon?

Traditioneel en weer helemaal hip. Bij een visgraatpatroon worden de tegels haaks tegen elkaar aangelegd, hierdoor ontstaat het unieke motief. Het klassieke visgraatpatroon wordt al jaren gebruikt door stratenleggers en is terug te zien in ouderwetse huizen. Het visgraatpatroon is klassiek en heeft klasse.

Visgraat of een ander patroon?

Traditioneel en weer helemaal hip. Bij een visgraatpatroon worden de tegels haaks tegen elkaar aangelegd, hierdoor ontstaat het unieke motief. Het klassieke visgraatpatroon wordt al jaren gebruikt door stratenleggers en is terug te zien in ouderwetse huizen. Het visgraatpatroon is klassiek en heeft klasse.

 Het leggen was vroeger heel arbeidsintensief, hierdoor werd het vooral gelegd herenhuizen, landhuizen en kastelen. Super hip, een langwerpige pastelkleurige of witte tegel in een visgraatpatroon in uw badkamer. Het heeft een speelse, klassieke en unieke uitstraling die elke badkamer of woonkamer kan verbeteren. De populariteit is uiteraard opgemerkt door de producenten en hierdoor is er nu meer keuze dan ooit in keramische visgraattegels.

Wat zijn visgraat verband tegels?

Visgraattegels zijn van dezelfde kwaliteit als de normale keramische tegels. Het enige verschil is de manier waarop het wordt gelegd en de maat. De maat van de visgraat verband tegels zijn vaak anders om de unieke en klassieke look na te maken.

De visgraat tegels zijn vaak smaller en kleiner voor het design en hebben hele rechte hoeken die helpen bij het leggen. Doordat de tegels hetzelfde zijn kunt u het ook op dezelfde manier toepassen. Deze visgraatvloeren zijn nog steeds lager in onderhoud dan een houten vloer!

Romaans verband tegels

Het Romaanse verband bestaat vaak uit vier verschillende maat tegels die samen een mooi geheel vormen. Hierdoor krijgt u een rustieke en sfeervolle stijl en de speelsheid van het patroon ziet er op het eerste oog ook handgemaakt en wellicht onoverzichtelijk uit. Maar snel val het op dat het niet onoverzichtelijk of slordig is, maar perfect afgesteld op elkaar. Je kan met deze stijl een rustieke en originele kasteelvloer leggen met natuursteen. Maar u kunt ook een eigentijdse strakke "nette" vloer leggen met keramische tegels en kleine voegen.

Andere manieren van tegels leggen

U kunt op veel verschillende manieren tegels leggen:

Diagonaal verband kan bij vierkante en rechthoekige stenen. Bij een diagonaal verband worden de stenen op 45 graden gelegd en de voegen zitten op 90 graden. U kunt het zien als de stenen een kwartslag draaien.

Kwartsteen en halfsteensverband is te leggen met rechthoeken of vierkanten met hetzelfde formaat.  Bij het kwartsteenverband leg je de stenen in dezelfde richting, zodat een voeglijn recht loopt en de anderen door een kwart lengten van de steen.

Bij een halfsteensverband loopt er ook een voeg recht door, alen is de tweede voeglijn steeds om de helft van de steen. Deze ziet u vaak in de muren van gebouwen of vloeren.  Maar ze zijn zeker niet saai! U kunt namelijk verschillende kleuren houtlook of betonlook combineren. En daarmee kunt u verschillende vernieuwende flitsende patronen maken, of sjiek als een moderne houten vloer.

Hopelijk heeft u nieuwe ideeën gekregen of een van velen kunnen wegkruisen. Kijk gerust naar ons hele assortiment van top merken en verschillende stijlen om bekend te woorden met allen opties. 

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©