Onderhoud van keramische tegels

Keramische tegels zijn een geweldig alternatief op natuurstenen tegels. Niet alleen zijn ze net zo mooi, of zelfs mooier, maar hebben ze ook andere voordelen over de natuurstenen tegel optie. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld veel harder dan natuurstenen tegels en daardoor ook veel meer bestendig tegen schade en veroudering. Daarbij verkleuren keramische tegels amper in de zon en werken ze geweldig samen met vloerverwarming.Maar hoe werkt het met het onderhoud van keramische tegels? Wat is er nodig om keramische tegels spik en span te houden? Gelukkig, vrij weinig. Keramische tegels zijn heel erg onderhoudsarm en vragen niet zoveel aandacht op dit gebied. Met regelmatig stofzuigen en dweilen bent u er al.

Keramische tegels zijn een geweldig alternatief op natuurstenen tegels. Niet alleen zijn ze net zo mooi, of zelfs mooier, maar hebben ze ook andere voordelen over de natuurstenen tegel optie. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld veel harder dan natuurstenen tegels en daardoor ook veel meer bestendig tegen schade en veroudering. Daarbij verkleuren keramische tegels amper in de zon en werken ze geweldig samen met vloerverwarming.


Maar hoe werkt het met het onderhoud van keramische tegels? Wat is er nodig om keramische tegels spik en span te houden? Gelukkig, vrij weinig. Keramische tegels zijn heel erg onderhoudsarm en vragen niet zoveel aandacht op dit gebied. Met regelmatig stofzuigen en dweilen bent u er al. 

 

Wat te doen met hardnekkig vuil?

Mocht uw vloer erg vies zijn, is er altijd nog een makkelijke optie het echt brandschoon te krijgen. Er zijn meerdere speciale cleaners die u kunt halen om uw keramische tegels weer helemaal schoon te krijgen. Bij het schoonmaken van uw keramische tegels is belangrijk spullen zoals vloeibare zeep, allesreiniger of ammoniak te vermijden. Het is eerst aardig schoon, maar het laat een vettig laagje achter op de tegels die uiteindelijk meer vuil zal aantrekken. 

 

Uw hele leven lang mee

Keramische tegels zijn een duurzame keuze die zo uw hele leven mee gaan. Met goed onderhoud blijven keramische tegels ook net zo mooi als toen u het liet leggen. Mocht u toch ooit iets anders willen voor uw vloer of muur, geen zorgen, keramische tegels zijn ook nog eens recyclebaar. Dit komt omdat keramische tegels van middelen zoals klei en zand worden gemaakt, wat makkelijker te hergebruiken is dan natuursteen. 

 

Fabricage van keramische tegels

Om beter te begrijpen waarom keramische tegels zo makkelijk zijn om te onderhouden, nemen we een kijkje naar het productieprocess. Keramische tegels in de basis zijn gemaakt van natuurlijk materiaal zoals klei en zand. Het materiaal wordt in een vorm gedrukt en verhit tot wel 1250 graden. Tijdens het bakken schroeien alle kleine poriën dicht waardoor er geen kans is voor vuil om ergens in te trekken of te blijven hangen. Natuursteen is vergeleken keramische tegels veel brosser en loopt makkelijker schade op zoals krasjes en deuken. Dit is waarom onze voorkeur altijd naar keramische tegels zou gaan.  


Keramische tegels voor buiten

Keramische tegels werken ook perfect voor uw terras buiten. Sinds keramische tegels harder zijn dan natuurstenen tegels, zijn ze ook veel bestendiger tegen het weer. Met warm water krijgt u vrijwel alle vlekken en groene aanslag van uw tegels. Pas wel op dat u vlekken niet te lang op de tegels laat zitten, zeker niet als het hardnekkige vlekken zijn zoals roestplekken, deze kunnen de keramische tegels wel aantasten. 

 

Meer weten of keramische tegels?

Zit u na het lezen van dit artikel nog met vragen rondom keramische tegels of het onderhoud van keramische tegels? Kijk gerust rond op onze website voor nog meer handige artikelen of neem contact op via info@middagleerdam.nl of bel naar 0345 - 632 400. Een van onze collega’s zal u te woord staan en helpen met uw vragen en de juiste keuzes maken met het uitkiezen van de juiste keramische tegels.

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©