De leukste tegeltrends in 2022!

Een aantal maanden geleden voorspelden wij wat de tegeltrends van 2022 zouden worden. 2022 is nu al een paar maanden onderweg en wij vinden het wel tijd voor een update. Zijn onze voorspellingen uitgekomen? Wat is de afgelopen maanden populair geweest? Hier lees je meer.

Een aantal maanden geleden voorspelden wij wat de tegeltrends van 2022 zouden worden. 2022 is nu al een paar maanden onderweg en wij vinden het wel tijd voor een update. Zijn onze voorspellingen uitgekomen? Wat is de afgelopen maanden populair geweest? Hier lees je meer. 

De afgelopen twee jaar hebben veel veranderd

De afgelopen periode was erg merkwaardig. Het was moeilijk om erop uit te gaan vanwege alle coronarestricties, ook waren er regelmatig allerlei winkels gesloten. Mensen werkten eveneens veel vanuit huis. Veel interieurdesigners denken dat dit voor de nodige verandering heeft gezorgd. Niet alleen is een huis multifunctioneler geworden, het dient zowel als werk- als leefruimte, mensen hebben ook behoefte aan een warme uitstraling. Men heeft de afgelopen 2 jaar namelijk heel veel tijd thuis doorgebracht, waardoor ze een gezellige uitstraling meer zijn gaan waarderen. Of dit daadwerkelijk de reden is, dat weten wij niet, maar wij zien ook dat steeds meer mensen gaan voor een interieur dat gezelligheid uitstraalt. 

Een warm en gezellig thuis  

Welke elementen dragen bij aan een woning die warmte uitstraalt? Natuurlijke materialen zijn erg belangrijk. De juiste kleuren eveneens. Ronde vormen, en aaibare stoffen zijn ook geschikt. Wat betekent dat voor de keuze van de juiste tegel? Wij zien dat houtlook, zoals wij voorspeld hebben, erg populair is. Zowel visgraat tegels, als Hongaarse Punt en de normale 'originele' varianten. Met een houtlook tegel krijg je natuurlijk vanzelf een rustgevende en warme uitstraling die tegelijkertijd erg natuurlijk oogt. We zien wel dat de wat donkere houtlook tegels steeds meer verkocht worden. Toch zijn de lichte varianten ook nog erg gewild. 

Natuursteen of steenlook tegels zijn ook helemaal hip. Deze zien er wellicht heel anders uit dan houtlook tegels, maar geven toch een soortgelijk effect. Een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Retro steenlooktegels zijn eveneens in opkomst. Het uiterlijk van deze tegels doet denken aan ouderwetse Italiaanse paleizen. De tegels hebben kei-vormige patronen die een bijzondere uitstraling geven. 

Marmerlook en metallic look tegels

Zoals wij voorspelden zijn marmerlook tegels ook enorm populair in 2022. Deze hebben niet de warme en natuurlijke uitstraling zoals houtlook dat heeft, maar zijn juist erg statig en luxe. Ideaal voor in de badkamer bijvoorbeeld. Tegelijkertijd is er momenteel een andere tegel in opkomst. Nog niet veel mensen hebben gehoord van de metallic of roestlook tegel, maar wij denken dat deze in de toekomst nog een stuk populairder zullen worden. We houden het in de gaten. 

Duurzaamheid blijft belangrijk 

De hele maatschappij is inmiddels doordrongen van het belang van duurzaamheid. Ook bij het kiezen van de juiste vloerbedekking speelt dit een rol. Keramische tegels worden daarom steeds populairder. U kunt ze goed combineren met vloerverwarming, wat energieverbruik bespaart. Verder gaan ze een leven lang mee. Kortom, een goede keuze wanneer u om het milieu geeft. In 2022 is duurzaamheid al belangrijk, maar wij denken dat dit nog meer zal toenemen. Het lijkt ons dus een goede keuze om te investeren in de verduurzaming van uw huis!

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©