Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Mooie tegels voor het toilet

Tegenwoordig hechten mensen ook waarde aan het interieur van hun toilet. Terwijl er vroeger weinig aandacht besteed werd aan deze ruimte, zijn er vandaag de dag veel mensen die het toilet omtoveren tot een fraaie plek in hun huis. De keuze voor de juiste tegel is hierbij heel belangrijk. Hieronder leest u waarom dat is! 

Wat voor tegels voor het toilet?

Je kunt natuurlijk kiezen voor verschillende vloerbedekkingen in uw toiletruimte. Je kunt kiezen voor een betonnen gietvloer, natuursteen of vinyl. Toch raden wij u sterk aan om voor een keramische tegel te kiezen.

Een keramische tegel heeft allerlei voordelen die vooral in uw toiletruimte erg nuttig zijn. Een keramische tegel is bijvoorbeeld heel goed bestand tegen vochtigheid. 

Tevens kunt u dit soort tegels erg gemakkelijk schoonmaken. Ze zijn simpel te onderhouden, u hoeft er alleen maar een doekje overheen te halen met wat normaal schoonmaakmiddel. Als het nodig is kunt u ook agressieve schoonmaakmiddelen hanteren want hier zijn keramische tegels tegen bestand. 

Verder gaan ze erg lang mee. Er is ook een enorme keuze aan verschillende tegels. U kunt kiezen uit allerlei formaten, soorten en kleuren. 

Wat voor soort keramische tegels wil ik?

Wanneer u eenmaal besloten heeft om voor een keramische tegel te gaan moet u nog beslissen welke u moet nemen. Met behulp van keramische tegels kunt u veel verschillende interieurstijlen creëren. 

U kunt bijvoorbeeld gaan voor een landelijke uitstraling door een houtlooktegel te kiezen. Bent u fan van een industriële stijl? Dan kunt u kiezen voor een betonlooktegel. Een Scandinavisch interieur is ook goed mogelijk. U kunt alle kanten op. Zelfs een hele chique toiletruimte is mogelijk wanneer u voor de marmerlooktegel kiest.

Verschillende soorten tegels 

Er zijn heel veel verschillende soorten keramische tegels. De vier meest bekende en meest gewilde zijn de houtlooktegel, de betonlooktegel, de marmerlooktegel en de steenlooktegel. Al deze tegels zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Wist u bijvoorbeeld dat u ook zwarte marmerlooktegels aan kunt schaffen?

Welke afmeting wc-tegels moet ik kiezen?

Het draait bij het kiezen van een wc-tegel niet alleen maar om de kleur en de soort, de afmeting is ook erg belangrijk. Over het algemeen is de toiletruimte de kleinste kamer van het huis. Daarom is het altijd goed om stil te staan bij het formaat van de tegel. Een XXL-tegel (ook wel slab genoemd) geeft een ruimtelijke uitstraling omdat er minder voegen aanwezig zijn. Met goed kitwerk kunt u er trouwens ook voor zorgen dat de voegen minder opvallen, wat een positief effect heeft op de uitstraling van de toiletruimte.

Bezoek onze showroom 

Wanneer u nog vragen heeft dan bent u altijd welkom in onze showroom. Wij zitten al dertig jaar in het vak en zijn daarom prima in staat om u goed te adviseren. Wij kunnen u bijvoorbeeld wat vertellen over de voordelen van een vloerverwarming in uw toilet. Of wij kunnen u het een en ander vertellen over het leggen van de tegels. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht! 


Website door BlueBird Media 2019