De mooiste Italiaanse tegels koopt u bij Middag Leerdam!

Wij van Middag Leerdam verkopen alleen topkwaliteit tegels. Het is daarom logisch dat wij veel Italiaanse tegelmerken in ons assortiment hebben. Italië staat immers bekend om hun tegels van hoge kwaliteit. Hier kunt u lezen welke merken wij aanbieden, hoe Italiaanse tegels eruitzien en waarom juist Italië zulke mooie tegelproducten levert.

Wij van Middag Leerdam verkopen alleen topkwaliteit tegels. Het is daarom logisch dat wij veel Italiaanse tegelmerken in ons assortiment hebben. Italië staat immers bekend om hun tegels van hoge kwaliteit. Hier kunt u lezen welke merken wij aanbieden, hoe Italiaanse tegels eruitzien en waarom juist Italië zulke mooie tegelproducten levert.

Italië, het land van de mooiste designs

De Italianen zijn een erg smaakvol volkje, op heel veel verschillende gebieden blinken zij uit met hun prachtig ontworpen producten. U bent wellicht bekend met kledingmerken zoals Armani of Dolce & Gabbana, of wellicht heeft u altijd al een rode Ferrari willen hebben. Ook op het gebied van tegels zijn de Italianen een meester in het ontwerpen en produceren van prachtige, luxueuze en sfeervolle producten. Hoe is de Italiaanse tegelindustrie ontstaan?

De geschiedenis van de Italiaanse tegel

Er worden al eeuwenlang tegels gemaakt in Italië, al vanaf de late Middeleeuwen. In deze periode werd architectuur steeds belangrijker. Waar eerst marmer erg populair was, kwam de nadruk steeds meer te liggen op gekleurde motieven. Er was ook een duidelijke invloed van Arabische en Byzantijnse culturen. Rond 1800 ontstonden de tegels die we vandaag de dag ook nog gebruiken, al zijn tegenwoordig de productietechnieken die gebruikt worden natuurlijk wel sterk verbeterd.

Het uiterlijk van de Italiaanse tegels

Italiaanse tegels hebben twee belangrijke kenmerken. Allereerst zijn ze van hoge kwaliteit; ze zullen lang meegaan. Ten tweede hebben ze een heel fraai uiterlijk. Ze hebben vaak hele decoratieve elementen. Keramisch parket is hier een voorbeeld van. Tegenwoordig kan haast elke houten vloer exact nagemaakt worden, inclusief karakteristieke houtpatronen. Natuurlijk is het eveneens mogelijk om een houtlook tegel met een bepaald motief aan te schaffen, denk bijvoorbeeld aan visgraat of Hongaarse punt. Er zijn ook marmerlookvloeren. Deze worden eveneens gekenmerkt door prachtige decoratieve patronen die net echt lijken. Italiaanse tegels kunnen gebruikt worden om verschillende effecten te bewerkstelligen. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een hele speelse en luchtige sfeer, of voor een warme, donkere en luxueuze uitstraling. U kunt ook kiezen voor een robuuste, industriële look. Hiervoor zijn de betonlook tegels uiterst geschikt.

Italiaanse keramische tegels zijn van hoogstaande kwaliteit

Wanneer u een keramische tegel van een Italiaans merk aanschaft, dan weet u zeker dat u iets koopt waar u jarenlang van kunt genieten. De tegels zijn namelijk van topkwaliteit. Ze zijn slijt- en krasvrij, en gaan in principe levenslang mee. Verder zijn ze heel gemakkelijk te onderhouden. Het is haast onmogelijk om de tegels te beschadigen wanneer u iets te hardhandig te werk gaat bij het schoonmaken. De tegels zijn dus uitermate duurzaam.

Welke tegels hebben wij in ons assortiment?

Wij hebben een heel erg breed assortiment, met verschillende topmerken. Marazzi is hier een voorbeeld van. Dit bedrijf werd al in 1935 opgericht, in Sassuolo, de gemeente waar veel keramische bedrijven hun oorsprong vonden. Ze zijn creatief en erg milieubewust. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor toppers zoals Atlas Concorde, Ariana en Ragno. Wanneer u onze showroom bezoekt, kunnen we u nog veel meer vertellen over Italiaanse tegels en hun kenmerken. Wij staan voor u klaar!

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©