De voordelen van vloerverwarming

U hoort het telkens vaker, "Vloerverwarming is veel duurzamer", maar is dat echt waar? Uit diverse onderzoeken naar energiebesparing en duurzaamheid voor in huis kunnen we concluderen dat de vloerverwarming zeker duurzamer is. Vloerverwarming speelt een belangrijke rol in het creëren van energiezuinige woning.

U hoort het telkens vaker, "Vloerverwarming is veel duurzamer", maar is dat echt waar? Uit diverse onderzoeken naar energiebesparing en duurzaamheid voor in huis kunnen we concluderen dat de vloerverwarming zeker duurzamer is. Vloerverwarming speelt een belangrijke rol in het creëren van energiezuinige woning. 


Stijgende energie en gas prijzen 

Het is geen geheim dat we in de problemen zitten. Energie en gasprijzen stijgen alleen maar verder en we hebben geen idee wanneer dit zal stoppen. Maar niet alleen door deze situatie is het van groot belang te kijken naar duurzame opties, ook is het belangrijk duurzamer bezig te zijn voor de stikstofuitstoot dat een modern probleem is geworden van onze tijd. Een vloerverwarming is al een grote stap in het duurzaam maken van uw woning, daarbij samen in combinatie met goede isolatie en een warmtepomp systeem.


Wat maakt vloerverwarming zo duurzaam?

Mensen vragen zich wel af, "waarom is vloerverwarming zoveel duurzamer dan een gewone verwarming?". Ten eerste liggen de kosten van vloerverwarming veel lager dan van een reguliere verwarming, dit ligt vooral bij de transport- productie en opslagkosten. Ten tweede is vloerverwarming in combinatie met duurzame en milieuvriendelijk stroombronnen, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en windenergie, een uitstekende combinatie om CO2-neutraal te verwarmen. Daarbij heeft vloerverwarming veel extra voordelen, bijvoorbeeld: Uw vloer droogt veel sneller, de regulatie van luchtvochtigheid is vele malen beter en in de zomer kan de vloerverwarming omgezet worden naar vloer verkoeling. Zoals u kunt zien gaat duurzaamheid en comfort hand in hand en heeft u een prachtige combinatie voor een duurzaam en bewust leven.


Keramische tegels en vloerverwarming

Maar het kan nog beter, in combinatie met keramische tegels haalt u het maximale uit uw vloerverwarming. Door de keramische tegels wordt de aanvoertemperatuur een stuk lager, waardoor de stroomkosten nog lager blijven dan daarvoor. Niet alleen dat, maar keramische tegels houden deze temperatuur langer vast, waardoor de vloerverwarming minder lang aan hoeft te blijven en nog steeds comfortabele temperaturen kan verzorgen. Omdat een vloerverwarming en keramische tegels zo goed samen werken, is het ook mogelijk over te stappen naar een warmtepomp, hierdoor kunt u het huis verwarmen zonder gasverbruik.


Verschillende uitstraling voor je nieuwe vloer

De bonus bij het combineren van vloerverwarming en keramische tegels is de grote keuze aan verschillende vloeren die passen bij uw interieur. Op zoek naar een warme en natuurlijke uitstraling, dan werken houtlooktegels perfect mee. Niet alleen heeft een houtlook een erg fijne en warme uitstraling, maar keramische tegels werken veel beter samen met een vloerverwarming dan een normale houten vloer. Betonlooktegels zijn momenteel heel erg populair, niet alleen omdat ze in vele kleuren en maten verkrijgbaar zijn, maar ook omdat het zo goed samenwerkt met een grote hoeveelheid interieurstijlen. Het grootste verschil tussen een gewone betonlook gietvloer en betonlooktegels is dat de keramische optie vele malen beter de warmte geleiden en vasthouden. 


Laat je goed informeren

Het is voor ons ook heel belangrijk dat u de juiste informatie krijgt, daarom is het belangrijk uzelf goed te laten informeren bij een tegel en vloerverwarmingsspecialist. Kom gerust langs bij ons in de showroom en wij vertellen u alles op het gebied van vloerverwarming en keramische tegels.


Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©