Marmerlooktegels: de voor- en nadelen

Marmer is al vele eeuwen een erg populair materiaal. Vroeger werden de paleizen van koningen en keizers voorzien van luxueus marmer. Tegenwoordig zijn er meer mensen die gebruik maken van dit materiaal, het heeft echter nog steeds een chique uitstraling. Het is geen wonder dat marmer zo populair is, het ziet er werkelijk prachtig uit. Er is echter een groot nadeel: het is erg prijzig. Gelukkig is er een handige oplossing: de marmerlooktegel ziet er eveneens prachtig uit, maar is een stuk goedkoper. In dit artikel worden de voor- en nadelen van marmerlooktegels besproken.

Marmer is al vele eeuwen een erg populair materiaal. Vroeger werden de paleizen van koningen en keizers voorzien van luxueus marmer. Tegenwoordig zijn er meer mensen die gebruik maken van dit materiaal, het heeft echter nog steeds een chique uitstraling. Het is geen wonder dat marmer zo populair is, het ziet er werkelijk prachtig uit. Er is echter een groot nadeel: het is erg prijzig.

Gelukkig is er een handige oplossing: de marmerlooktegel ziet er eveneens prachtig uit, maar is een stuk goedkoper. In dit artikel worden de voor- en nadelen van marmerlooktegels besproken.

De voor- en nadelen van marmerlook tegels ten opzichte van echt marmer

Zoals we hierboven al zeiden, het grote voordeel van marmerlook ten opzichte van echt marmer is de goedkopere prijs. Er zijn echter nog meer duidelijke voordelen. Ten eerste is marmer poreus. Gevolg hiervan is dat marmer beschadigd kan worden door water. Er is vooral een risico in vochtige ruimtes en bij wisseling in het grondwater. Er kunnen onaangename bruine plekken ontstaan. Aangezien marmerlook tegels een hele harde toplaag hebben, zijn de plekken uitgesloten.

Een ander groot nadeel van echt marmer zijn de aders die door het gesteente heenlopen. Deze kunnen gemakkelijk beschadigen, tijdens het zetten, maar ook daarna. Vooral wanneer het marmer niet goed gelegd is, is het risico op beschadigingen groter. Omdat marmerlook tegels van keramiek zijn zullen ze niet of nauwelijks breken. Keramiek is immers een keihard materiaal.

Marmerlooktegels zijn verder gemakkelijk te onderhouden. Echt marmer kan bijvoorbeeld niet met elk middel schoon gemaakt worden, en dient om de zoveel tijd geïmpregneerd te worden.

Echt marmer heeft wel een klein voordeel ten opzichte van marmerlooktegels. Het heeft kleine oneffenheden die zorgen voor een nog natuurlijker effect. Toch zijn marmerlook tegels nauwelijks te onderscheiden van de ‘real deal’.

Voor- en nadelen van marmerlooktegels ten opzichte van marmerlook laminaat

Er is ook een vergelijking te maken tussen marmerlooktegels en marmerlook laminaat. Laminaat is een stuk goedkoper en eveneens gemakkelijker te leggen dan een keramische marmerlook tegel. Dit is inderdaad een groot voordeel waardoor de keuze misschien wel op laminaat uit kan vallen. Echter, laminaat is helemaal niet duurzaam. Het gaat maar een beperkte periode mee. Het kan dus op de lange termijn zo zijn dat keramische tegels uiteindelijk toch een stuk goedkoper zijn. Keramische tegels kunnen levenslang meegaan, bij normaal gebruik. Verder ziet laminaat marmerlook er niet echt natuurlijk uit. Qua schoonheid en uitstraling kan het in de verste verte niet tippen aan echt marmer of marmerlook tegels.

U bent zelf vrij om een keuze te maken, maar wij zijn er toch van overtuigd dat een marmerlook tegel de beste oplossing is gezien de bovenstaande argumenten. Heeft u dezelfde mening? Dan kunnen wij wat voor u betekenen. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in tegels, inclusief marmeren. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u contact met ons opnemen. Nog beter, u kunt een bezoek brengen aan onze showroom. Hier kunnen wij u goed adviseren en u kunt onze ruime assortiment aanschouwen.


Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©