De minimalistische interieurstijl met betonlooktegels

De minimalistische interieurstijl, sommige mensen vinden het fantastisch, aan andere is het niet besteedt. Bent u benieuwd of deze stijl iets voor u is? In dit artikel beschrijven we wat de minimalistische interieurstijl inhoudt en hoe we u kunnen helpen om uw huis zo in te richten. Onze betonlook en steenlook tegels passen namelijk perfect in zo'n interieur.

De minimalistische interieurstijl, sommige mensen vinden het fantastisch, aan andere is het niet besteedt. Bent u benieuwd of deze stijl iets voor u is? In dit artikel beschrijven we wat de minimalistische interieurstijl inhoudt en hoe we u kunnen helpen om uw huis zo in te richten. Onze betonlook en steenlook tegels passen namelijk perfect in zo'n interieur. 

Wat is de minimalistische interieurstijl? 

Het minimalisme staat voor eenvoud, alles wordt teruggebracht naar de essentie. Deze stijl is heel populair niet alleen op het gebied van interieur. Ook in de kunstwereld en de architectuur is de methode bekend. Naar onze mening komt het minimalisme het beste tot zijn recht in het interieur van een woning. Deze stijl staat namelijk voor strakke lijnen, een open indeling, veel binnenkomend licht, eenvoud, een of twee kleuren, en multifunctionele meubels. Doordat er niet veel details en elementen aanwezig zijn, krijgt uw woning een hele ruimtelijke uitstraling. Ook het vele natuurlijke licht draagt hieraan bij. Het is natuurlijk ideaal wanneer uw woning groter oogt dan het in werkelijkheid is. Dit geeft veel leefplezier, en een opgeruimd en ontspannen gevoel. 

Gebruik alleen het hoogstnodige

Een minimalistische ruimte heeft maar weinig elementen. Het draait vooral om mooie materialen, vormen en lichtinval. Aangezien er maar weinig versieringen aanwezig zijn, is het belangrijk dat de dingen die u wel gebruikt, van hoge kwaliteit zijn en een fraai uiterlijk hebben. De vloer springt bijvoorbeeld erg in het oog. U wilt dus een vloer hebben met een mooie en uitnodigende uitstraling. Onze betonlook en steenlook tegels zijn hier erg geschikt voor. Deze vloeren hebben een heel strak uiterlijk, wat goed past bij deze interieurstijl. Tegelijkertijd hebben onze tegels van topmerken zoals Ariana en Atlas Concorde wel fraaie patronen. Door deze lichte variaties zorgt u ervoor dat de vloer er niet kil en leeg uitziet, maar opgeruimd en ontspannen. Dit is erg belangrijk bij de minimalistische interieurstijl. 

Betonlook en steenlooktegels passen perfect bij het strakke uiterlijk

Zoals we al zeiden, het strakke oppervlak van de betonlook en steenlooktegels past perfect in een minimalistisch interieur. Het draait bij deze stijl namelijk om vlakke en gladde oppervlakken, en krachtige lijnen. Hierdoor trekt elk voorwerp de aandacht, maar wordt er tegelijkertijd een geheel gevormd. Het geeft uw woning ook een vorm van zuiverheid. Betonlooktegels en steenlooktegels staan bekend om hun egale, strakke en zuivere karakter en passen dus perfect. 

Tips voor een mooi minimalistisch interieur 

Er zijn een aantal tips die u kunt toepassen om uw minimalistische interieur een succes te laten worden. Meestal wordt er bij deze interieurstijl gebruik gemaakt van één hooguit twee kleuren. Om ervoor te zorgen dat dit niet saai overkomt, maar juist zuiver en strak, is het belangrijk om van één kleur meerdere variaties te gebruiken. Een lichtgrijze betonlooktegel doet het bijvoorbeeld erg goed met gebroken witte muren, waarbij één muur ook grijs is, maar wel een iets andere kleur dan de tegels. Verder kan het mooi zijn om een klein zacht wollen tapijt neer te leggen over een gedeelte van de tegels. Dit zorgt voor wat variatie, en geeft wat meer warmte.  

Wilt u meer informatie over onze betonlook en steenlooktegels? Kom naar de showroom! 


Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©