Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Keramische tegels in de keuken!

Keramische tegels kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden. Ze staan goed in de woonkamer, maar ook in de keuken en de badkamer. Er zijn zelfs keramische terras- en wandtegels! 

Keramische tegels zijn met name ideaal in de keuken. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar deze tegels hebben eveneens een aantal grote voordelen. In dit artikel leest u welke dat zijn!

Waar moet u op letten bij keramische tegels in de keuken? 

Wanneer u besluit om keramische tegels te kopen, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Allereerst, heeft u een open of gesloten keuken? Bij een open keuken moet u zich realiseren dat de keukentegels moeten matchen met de vloerbedekking van de woonkamer. Natuurlijk is het ook mogelijk om één vloer te nemen voor de gehele ruimte. 

Verder is het verstandig om een keramische tegel te kiezen die goed past bij het keukenblad. Zo creëert u een prachtig harmonieus geheel. Dit geeft een hele rustige en aangename uitstraling. Wat dacht u bijvoorbeeld van een donkergrijze natuursteen tegel in combinatie met een donkergrijze natuursteen keukenblad? En om het af te maken een lichtbruine keukenkast? 

Wat voor keramische tegels zijn er voor de keuken?

Een van de grote voordelen van keramische tegels is de enorme variatie. Houtlook, marmerlook, steenlook en betonlook, het kan allemaal. Op die manier is het mogelijk om de keuken precies zo in te richten zoals u dat wilt. Elke stijl en sfeer kan gecreëerd worden met een keramische tegel. 

Verder is er een enorme variatie in formaat en kleur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een XXL-tegel. U heeft minder voegen wat voor een ruimtelijk effect zorgt. Ook zijn bijna alle tegel series in meerdere kleuren beschikbaar. 

Wat zijn de voordelen van keramische tegels voor de keuken? 

Keramische tegels zijn erg mooi, alleen daarom zijn ze al een goede keuze. Echter, ze hebben ook nog een aantal specifieke voordelen wanneer u ze in de keuken plaatst.  

Een keukenvloer wordt intensief gebruikt. Er wordt veel overheen gelopen, ook heeft u misschien wel een keukentafel met stoelen die vaak verschoven worden. Verder wordt er natuurlijk regelmatig gemorst tijdens het diner of het koken. Er komt ook regelmatig water op de vloer, bij het afwassen bijvoorbeeld.  

Een keramische tegel is hier prima tegen bestand. Daarom zijn ze een uitstekende keuze voor in de keuken. Ze zijn slijt- en krasvrij. Verder zijn ze erg goed bestand tegen water. Er kan ook geen vuiligheid intrekken, waardoor gemorst voedsel gemakkelijk verwijderd kan worden. Hierdoor kunt u een keramische vloer jarenlang intensief gebruiken, terwijl de vloer er nog prachtig uitziet!    

Makkelijk schoon te maken 

De keukenvloer moet regelmatig schoongemaakt worden. Bij een keramische vloer is dit geen probleem. Ze zijn bestand tegen allerlei schoonmaakmiddelen, zelfs agressieve varianten. Verder worden keramische tegels op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Hierdoor zijn ze niet poreus, waardoor vuiligheid nooit in de tegels zelf kan trekken. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken erg makkelijk is.  

Ben je nieuwsgierig geworden naar keramische tegels voor in de keuken? U kunt altijd langskomen bij onze showroom. Onze adviseurs kunnen u vrijblijvend te woord staan.

Website door BlueBird Media 2019