De vloertrends van 2023

Laten we 2023 beginnen door te kijken naar de komende woontrends en welke vloeren hierop zouden aansluiten. Er zijn trends van eerdere jaren die zijn blijven hangen, maar ook zijn er nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste aspecten voor dit jaar zijn comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Laten we gaan kijken hoe uw interieur ingericht kan worden op basis en combinaties van de nieuwe woontrends van 2023.

Laten we 2023 beginnen door te kijken naar de komende woontrends en welke vloeren hierop zouden aansluiten. Er zijn trends van eerdere jaren die zijn blijven hangen, maar ook zijn er nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste aspecten voor dit jaar zijn comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Laten we gaan kijken hoe uw interieur ingericht kan worden op basis en combinaties van de nieuwe woontrends van 2023.


Beige is het nieuwe zwart

Beige is de hoofdkleur van 2023, de kleur die vooral de boventoon zal voeren in ons interieur voor dit jaar. We zullen dus veel beige-tinten en warme bruine vloeren gaan zien dit jaar. In combinatie met accentkleuren zoals grijs, bruin en groen creëer je een zeer warme en natuurlijke uitstraling voor het interieur. Deze vloer combineren met strakke of juist organisch meubilair is allemaal mogelijk, flexibiliteit ligt hoog in de nieuwe woontrends van 2023.


Organische vormen en rust

Een trend die zichzelf zal doorzetten dit jaar is de behoefte aan rust en warmte. De hectiek van de laatste jaren met oorlogen, virussen en inflatie hebben ervoor gezorgt dat wij opzoek zijn naar ons rustmoment en een uitstraling die ons veilig doet voelen. Hierdoor zijn we meer op zoek gegaan naar organische vormen en aaibare, zachte stoffen. Een type vloer dat heel goed samengaat met deze trend is een houtlook keramische tegel vloer. Houtlooktegels hebben van nature een veel warmere en natuurlijke uitstraling die goed te combineren valt met het interieur. We zien al dat in 2023 er veel meer houtlooktegels zullen worden aangeschaft, vooral in speciale legpatronen zoals visgraat of de Hongaarse punt. We raden aan eens een kijkje te nemen bij onze houtlooktegels om alvast inspiratie op te doen.


Functionaliteit en duurzaamheid

Twee zeer belangrijke aspecten voor dit komende jaar, de vraag naar functionaliteit en duurzaamheid in het interieur is erg toegenomen. Vanwege de pandemie is er een flinke vraag naar een functionele leefomgeving, sinds het thuiswerken een belangrijke rol is gaan spelen bij velen. Het makkelijker schakelen tussen werk en vrije tijd is een grote rol gaan spelen in vele huishoudens, hierdoor hebben we een grote toename gezien aan multifunctionele producten zoals kasten die je uit kan klappen tot een bureau. Door deze veranderingen hebben we ook gezien dat het belang naar een meer minimalistische uitstraling belangrijk is geworden. Als je te veel in je interieur hebt staan raak je overprikkeld, hierdoor verlies je focus tijdens het thuiswerken, vandaar dat de keuze naar een minimalistische levensstijl met strakke vormen een flinke sprong heeft gemaakt.


Duurzaamheid is uitgegroeid naar iets meer dan een trend, het is ons leven. De wereld verandert en vraagt telkens meer medeleven vanuit onze kant, het recyclen van spullen en het duurzamer produceren van onze producten is dermate belangrijk geworden dat het niet meer als een trend gezien wordt. We denken telkens meer na over waar we rekening mee kunnen houden en zijn ook meer kritischer geworden naar de consumptie van producten. Een mooie aan keramische tegels is dat ze erg duurzaam zijn, dus dit past perfect in de woontrends van 2023.


Interieur en natuur

Een groeiende trend die al jaren gaande is, is ook weer te zien in 2023. De invloed van natuur op ons interieur zien we al een aantal jaar, maar toch begint deze trend telkens meer het middelpunt van de belangstelling te pakken, vooral dit jaar verwachten we deze trend veel meer te zien. De bruine en groene tinten samen met het beige vormt een warm en natuurlijke geheel wat perfect past met waar wij vooral naar opzoek zijn dit jaar met ons interieur, rust en veiligheid. 

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©