Een industriële stijl en betonlook tegels

Hoe is de industriële stijl ontstaan en wat houdt het precies in? Door de globalisering werd heel veel machinaal werk verplaatst naar lage-lonen-landen. Als gevolg bleven er veel leegstaande fabrieken achter in West-Europa. Deze werden niet gesloopt, maar werden omgebouwd tot woningen. Dit werd vooral gedaan om het woningtekort in de steden aan te pakken. Het resultaat was echter, dat er een compleet nieuwe stijl ontstond, die erg in de smaak viel en valt. Iets wat vooraf niemand had kunnen voorspellen.De industriële stijl wordt gekenmerkt door hoge ramen, ruwe plafonds, betonlook vloeren en een open indeling. Dit is te herleiden tot de grote fabriekshallen van vroeger. Echter, tegenwoordig toen deze karakteristieken het erg goed in een normale woning, ze zorgen voor een unieke, ruwe en vooral ook ruimtelijke uitstraling.

Bent u toe aan wat verandering en wilt u uw huis een opknapbeurt geven? Misschien weet u nog niet precies wat u wilt. Dit snappen wij maar al te best. Gelukkig kunnen wij u inspireren. De laatste jaren is een industriële stijl erg populair. Hieronder wordt precies beschreven hoe u dit effect kunt bereiken en wellicht is dit wel iets voor u. Verder kunt u lezen hoe wij hieraan kunnen bijdragen met de services die wij leveren. Onze betonlook tegels passen namelijk perfect bij deze stijl.

Wat is een industriële look?

Hoe is de industriële stijl ontstaan en wat houdt het precies in? Door de globalisering werd heel veel machinaal werk verplaatst naar lage-lonen-landen. Als gevolg bleven er veel leegstaande fabrieken achter in West-Europa. Deze werden niet gesloopt, maar werden omgebouwd tot woningen. Dit werd vooral gedaan om het woningtekort in de steden aan te pakken. Het resultaat was echter, dat er een compleet nieuwe stijl ontstond, die erg in de smaak viel en valt. Iets wat vooraf niemand had kunnen voorspellen.

De industriële stijl wordt gekenmerkt door hoge ramen, ruwe plafonds, betonlook vloeren en een open indeling. Dit is te herleiden tot de grote fabriekshallen van vroeger. Echter, tegenwoordig doen deze karakteristieken het erg goed in een normale woning, ze zorgen voor een unieke, ruwe en vooral ook ruimtelijke uitstraling.

Bakstenen muren geven een warme uitstraling

Uniek aan de industriële look zijn de muren. Er wordt niet gepleisterd en geschilderd, de bruinrode bakstenen zijn gewoon zichtbaar, dit geeft een authentieke en warme uitstraling.

Grote ramen creëren een ruimtelijk effect

Een ander kenmerk zijn de grote stalen ramen. Dit geeft niet alleen een enorm ruimtelijk effect, het zorgt er ook voor dat er heel veel licht naar binnen komt, wat eveneens aangenaam is.

Open plafonds zijn gezellig

Een andere bijzondere ‘touch’ die regelmatig voorkomt is het open plafond. Sommige betonnen kolommen zijn hierdoor gewoon zichtbaar net als metalen liggers, dit geeft een gezellig rommelige uitstraling.

Een open indeling

Er zijn weinig scheidingen aanwezig in een industriële ruimte. Dit creëert een mooi ruimtelijke uitstraling. In combinatie met de grote ramen waardoor veel licht naar binnenvalt, geeft dit een rustgevend effect.

Betonlook vloeren maken het geheel af 

Waarschijnlijk het belangrijkste product dat uw industriële woning helemaal afmaakt, is de betonnen vloer. Deze zorgt eveneens voor een ruimtelijke look, maar geeft de woning eveneens een ruig extraatje. Tegenwoordig zijn deze vloeren erg populair. Er zijn twee opties. U kunt kiezen voor een gietvloer of keramische tegels. Qua uiterlijk is er weinig verschil tussen beide opties. Echter, de betonlook tegels zijn goedkoper. Verder zijn ze gemakkelijker aan te brengen. Wat ook niet onbelangrijk is, wanneer er leidingen onder de vloer gerepareerd of vervangen moeten worden hoeft vaak slechts één tegel verwijderd te worden. Bij een gietvloer is dit niet mogelijk en moet dus de hele vloer gesloopt worden.

Neem contact met ons op

Wij hebben een ruim assortiment aan betonlook tegels, wij beschikken over talloze verschillende kleuren en designs. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op, of bekijk de mogelijkheden in onze showroom. Wij kunnen u daar eveneens voorzien van de beste adviezen. 

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©