Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Hoe wordt een keramische tegel gemaakt?

Middag Leerdam is een specialist op het gebied van keramische tegels. Wij zitten al 30 jaar in het vak, en weten er dus heel van af. Hoe de tegels gelegd moeten worden, waarom ze een goede combinatie vormen met vloerverwarming en welke soorten er allemaal zijn (houtlook, betonlook, steenlook et cetera).

Wij hebben ook verstand van het productieproces. Hier kunt u lezen hoe een keramische tegel gemaakt wordt. Wij leggen u uit waarom deze producten zo onverwoestbaar zijn en jarenlang meegaan. 

Het productieproces

Een keramische tegel heeft een heel mooi uiterlijk. Wanneer u hoort waar een keramische tegel uit bestaat, zal u misschien verbaasd zijn. Een keramische tegel is in principe niet meer dan een mengsel van zand en klei. Het is toch fascinerend dat met dit mengsel een prachtige vloertegel gemaakt kan worden?

Er worden ook altijd mineralen toegevoegd aan de tegels. Hierdoor worden ze namelijk steviger gemaakt. Een keramische tegel bestaat uit meerdere laagjes keramiek. Tenslotte komt er een toplaag boven op de tegel. Hierdoor kun je vrijwel elk effect creëren. Het is ook gebruikelijk om de tegels te glazuren. Hierdoor worden ze beter beschermd tegen vuil, en behouden ze jarenlang een prachtige glans. 

De tegels worden op enorm hoge temperatuur gebakken. Tussen de 1000 en 1250 graden Celsius. Omdat de tegels door en door verhit worden, zijn ze heel erg stevig. Hierdoor kunnen keramische vloeren jarenlang gebruikt worden, zonder dat ze aan slijtage onderhevig zijn. 

Wanneer u een keramische betonlook tegel vergelijkt met bijvoorbeeld een normale betontegel, dan heeft de betonlook tegel een aantal voordelen. Keramische tegels hebben een hele hoge dichtheid. Hierdoor kan vuil niet binnendringen. Ze zijn daarom een stuk makkelijker schoon te maken dan betonnen tegels. Ook blijven ze een leven lang mooi. Een betontegel kan veel sneller aangetast worden door allerlei soorten vuiligheid. Bij een keramische tegel krijg u dus echt waar voor uw geld. 

Hoe worden houtlooktegels gemaakt?

U weet nu hoe een keramische tegel gemaakt wordt maar hoe worden deze tegels dan omgetoverd tot bijvoorbeeld een houtlooktegel? Dit is een ingewikkeld proces dat uit een aantal stappen bestaat. 

Allereerst gaan de designers aan de slag, zij ontwerpen een mooi patroon met behulp van een grafisch programma. De designs zijn gebaseerd op natuurlijke producten zoals een massief houten vloer. 

Vervolgens wordt dit patroon met behulp van een printer op de tegels gedrukt. Tegenwoordig zijn de fabrieksprocessen steeds verder ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk om op een efficiënte manier de tegels te bedrukken. 

Ook kunnen ze steeds beter natuurlijk hout nabootsen. Tegenwoordig hebben de tegels bijvoorbeeld een natuurlijk reliëf. Hierdoor zien en voelen ze nog natuurlijker aan.  

Een professionele tegellegger 

Op verschillende tegels is een uniek patroon aanwezig. Het is daarom belangrijk dat u een beroep doet op een professionele tegelzetter. Deze kunnen namelijk goed inschatten hoe de tegels het mooist gelegd kunnen worden. Zodat de verschillende tegels een harmonieus geheel vormen. 

Middag Leerdam heeft al 30 jaar ervaring met het leggen van tegels. Bij ons bent u dus aan het juiste adres. Kom eens een keer langs in onze showroom om te zien wat de mogelijkheden zijn! Website door BlueBird Media 2019