Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

XXL-tegels, waarom zijn deze zo fantastisch?

Tegenwoordig is de tegelindustrie in staat om tegels te fabriceren van een heel groot formaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tegel van 320 bij 160 centimeter te kopen. Steeds meer mensen kiezen voor deze XXL-tegels, ook wel slabs genoemd. Wij kunnen dit goed begrijpen, deze tegels hebben namelijk een aantal hele aantrekkelijke voordelen. We hebben ze in dit artikel op een rijtje gezet. 

Het ruimtelijke effect van een XXL-tegel

De belangrijkste reden waarom mensen steeds vaker voor een XXL-tegel kiezen is dat de ruimte gelijk een stuk ruimer oogt. Hoe komt dit? Dat heeft te maken met het feit dat een tegelvloer met XXL-tegels veel minder voegen heeft. Hierdoor lijkt de vloer één geheel te zijn en dit zorgt voor een ruimtelijk effect.

Dit is met name erg fijn in kleine ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Bijkomend voordeel is dat keramische tegels waterbestendig zijn en juist in deze ruimtes is er een grote kans dat de tegels aan water worden blootgesteld. 

Natuurlijk betekent minder voegen ook minder schoonmaakwerk. Het zal u thuis misschien wel eens zijn opgevallen, maar juist tussen de voegen zit vaak veel vuil. De badkamer is typisch een plaats waar schimmelvorming ontstaat. Wanneer u dus minder voegen heeft, heeft u ook minder schoonmaakwerk en minder kans op vervelende schimmels in uw huis.

Waarom kiezen voor een XXL-tegel en niet voor een gietvloer?

Wanneer u een vloer wilt die één geheel is, dan kunt u ook kiezen voor een gietvloer. Toch zijn er een aantal voordelen wanneer u voor een keramische tegel kiest. Ten eerste heeft u dan enorm veel keuze. Keramische tegels zijn er in allerlei soorten. Marmerlook, houtlook, steenlook en betonlook behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Verder gaan keramische tegels jarenlang mee. In principe kunt u een leven lang genieten van deze tegels. Verder is het onderhoud erg gemakkelijk. De tegels kunt u met vrijwel elk schoonmaakmiddel reinigen zonder dat u bang hoeft te zijn dat de vloer wordt aangetast.

De tegels worden sowieso al niet snel vies omdat ze op hoge temperatuur gebakken worden. Ze worden volledig dichtgeschroeid als het ware, waardoor vuil niet de tegels in kan trekken. Vaak kunt u alleen met een doekje en warm water de tegels al gemakkelijk schoon krijgen. Kortom, u heeft maar weinig werk aan het schoonmaken van een keramische tegel.

De XXL tegel zelf leggen, of het overlaten aan een professional? 

Over het algemeen geldt dat een tegel niet heel gemakkelijk te leggen is. Dit is met een XXL-tegel nog een stuk moeilijker omdat dit enorme dingen zijn. Het werk is daardoor een stuk zwaarder. 

Bij het leggen van tegels moet u er zeker van zijn dat de ondergrond helemaal recht is. U moet deze ook goed schoonmaken. Verder moet er speciale tegellijm gebruikt worden om de tegels te plaatsen. 

Keramische tegels zijn niet goedkoop. Wij raden u aan om daarom gebruik te maken van de legservice van een professional. Zo weet u zeker dat de tegel goed gelegd wordt en dat u er nog jaren van kunt genieten!

Website door BlueBird Media 2019