Hoeveel kosten houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn veel goedkoper per m² dan traditionele hardhouten vloeren, waardoor het de veel budgetvriendelijkere optie is.

Prijsgids houtlook tegel

Merken houtlook tegel Gemiddelde kostprijs per m²

  • Atlas Concorde Tussen € 40,- en € 60,- per m²
  • Flaviker Pisa Tussen € 50,- en € 85,- per m²
  • Ragno Tussen € 20,- en € 60,- per m²
  • Casa Dolce Casa Tussen € 20,- en € 30,- per m²
  • Century Tussen € 10,- en € 50,- per m²

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn keramische of porseleinen tegels die zijn ontworpen om op echt hout te lijken. Het komt vaak in planken, zoals echt hout, maar is ook verkrijgbaar in unieke vormen die vaker bij tegels voorkomen.

De sterkte en duurzaamheid zijn de grootste verkoopargumenten van houtlook tegels. Ze zijn verkrijgbaar met echt hout, unieke vormen, kleuren en nog veel meer. U kunt bijna elke look bereiken die u wilt. Een tegelvloer of muur in houtlook gaat zo lang mee (en kost vaak minder dan hout) die het op de lange termijn waard is. Bovendien hoeft uw houtlook nooit opnieuw worden afgewerkt (perfect voor huizen met huisdieren!) en kan het worden verwarmd of nat worden zonder schade.

Het hangt af van elke tegel, maar sommige houtlook tegels kunnen worden gebruikt op vloeren, muren, in douches en zelfs buitenshuis. Dit is een van de voordelen van nep hout in plaats van echt hout - het kan nat worden zonder de duurzaamheid in gevaar te brengen. Zorg er alleen voor dat de gewenste tegel is goedgekeurd voor het beoogde gebruik.

Waarom zijn houtlook tegels goed?

Wat goed past bij een houtlook tegel hangt af van de vorm, de kleur, de look die je wilt bereiken en natuurlijk je persoonlijke smaak. Als je bang bent dat het ontwerp te druk wordt, raden we niet aan om een ​​nep hout met een zwaar patroon op de vloer te gebruiken met een andere ingewikkeld patroon op de muren. Houtlook tegels variëren van collectie tot collectie, dus je kunt meestal de perfecte vinden door te combineren met een andere tegel. Tegels met een houtlook kunnen ook een goede optie zijn voor mensen met allergieën, omdat tegels geen allergenen herbergen zoals tapijten en zelfs hardhout. Het is ook geweldig voor eigenaren van huisdieren. Hardhout is op veel manieren duurzamer, maar tegels zijn beter bestand tegen krassen van de poten van harige vrienden dan hout.

Kan houtlook tegels tegen water?

We verwijzen meestal naar alle porseleinen tegels als "waterdicht" omdat water geen significante invloed heeft op de bovenkant van de tegel of op het lichaam van de tegel. Porseleinen tegels kunnen binnen of buiten worden geïnstalleerd. Hoewel keramische tegels niet door water worden beschadigd, kan er minimale waterabsorptie plaatsvinden. 

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©