Is vloerverwarming voor jou?

Vloerverwarming is een heerlijke luxe, maar past het bij u? Houdt u van een lagere energierekening en warme voeten? Zo ja, dan past vloerverwarming bij u!

Vloerverwarming is een heerlijke luxe, maar past het bij u? Houdt u van een lagere energierekening en warme voeten? Zo ja, dan past vloerverwarming bij u!

Vloerverwarming is efficiënt

De warmte uit een traditionele radiator wordt helaas niet gelijk verdeeld door uw kamer. De warme lucht gaat langzaam omhoog naar het plafond waar het afkoelt. Hier valt het naar beneden en rolt het op de vloer weer naar de radiator. Op deze manier kolkt de lucht langzaam door de kamer. Het verwarmt de kamer, echter is het niet heel efficiënt. Met vloerverwarming wordt de vloer en kamer even warm en niet op één plek. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht overal gelijk omhoog stroomt. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming van uw ruimte. Net zoal een radiator produceert vloerverwarming ook stralingswarmte, alleen dan gelijk door de hele ruimte zodat u het overal voelt.

De vloerverwarming is het beste te combineren met keramische tegels. De tegels gaan net zoals goed aangelegde vloerverwarming lang mee. Ook hebben ze een speciale eigenschap wat ze perfect maakt voor vloerverwarming. Keramische tegels hebben een hoge geleidingscoëfficiënt (1+W/mk), dit betekend dat ze uitstekend warmte geleiden. Ze nemen de warmte uit de buizen goed op en ze geven het efficiënt af. De warmte geven ze niet alleen snel door aan de lucht maar ook aan uw voeten; hierdoor voelen ze lekker warm aan.

U kunt dit nu ook thuis ervaren. Als u een boek pakt en iets van steen of metaal uit dezelfde ruimte, voelt het metaal of steen koeler aan dan het boek. Dit komt omdat die sneller zijn temperatuur geleid met uw hand.

Om de vloer gelijkmatig te verwarmen leggen wij het in een speciaal patroon. De buizen waar het warme water doorheen stroomt wordt niet in een simpel zigzag patroon gelegd. Als de buizen zigzaggend van links naar rechts liggen wordt de vloer aan de linkerkant heter dan rechts. Omdat wij KIWA-gecertificeerd zijn, kijken we per ruimte naar de behoeftes en het meest efficiënte legpatroon. 

Vloerverwarming is duurzaam

Vloerverwarming is niet altijd even duurzaam. Sommige bedrijven verkopen onderdelen of service van lage kwaliteit. Op het moment dat er iets stuk gaat, kost het in verhouding veel geld om te reparen.

Als vloerverwarming goed wordt aangelegd gaat het lang mee. Hiernaast is er minimaal onderhoud nodig aan uw vloerverwarming. Onze partner gebruikt de beste kwaliteit materialen, gereedschap en techniek. Hierdoor krijgt u bij ons tot 20 jaar garantie op uw vloerverwarming! De vloerverwarmingsslang is luchtdicht en bestaat uit één deel en hierdoor heeft hij geen kwetsbare koppelingen.

Vloerverwarming is strak

Door vloerverwarming te installeren wint u ruimte. Dat komt omdat vloerverwarming nu zo zuinig is dat he als hoofdverwarming gebruikt kan worden. Dit zorgt ervoor dat u geen lelijke radiatoren nodig heeft. Op het moment dat de vloerverwarming aangaat kan de radiator van de muur. De muren worden niet meer verstoord door metalen bakken en zien er weer strak uit. Dit bespaart u soms ook meer ruimte dan u denkt. Banken kunnen volledig tegen de muur, overal kan een kast geplaatst worden en de planten op de vensterbanken zitten niet meer tussen de warme lucht en koude ruit.

Zeg “dag” tegen radiators en zeg “hallo” tegen een lagere energierekening!

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©