De beste kleurencombinaties voor tegels

Uiteraard wil iedereen een evenwichtig interieur. Helaas is dit niet makkelijk. Maar dat betekent niet dat u maar één kleur of een soort tegel kunt gebruiken. Als u verschillende soorten tegels of verschillende kleuren tegels wilt combineren is het belangrijk om te bedenken welke stijl u wilt. Tegels hebben een grote invloed op uw kamer en woonbeleving.

Uiteraard wil iedereen een evenwichtig interieur. Helaas is dit niet makkelijk.

Maar dat betekent niet dat u maar één kleur of een soort tegel kunt gebruiken. Als u verschillende soorten tegels of verschillende kleuren tegels wilt combineren is het belangrijk om te bedenken welke stijl u wilt. Tegels hebben een grote invloed op uw kamer en woonbeleving.

Hieronder beschrijf ik een drietal voorbeelden. Dat zijn de industriële, moderne en landelijke look. Deze zijn perfect te combineren met tegels met verschillende kleuren. Tegels met verschillende kleur combinaties geven uw woning een unieke, speelse, creatieve en persoonlijke uitstraling. Verschillende kleuren of tinten zijn helemaal in! Met een goed overwogen en mooi kleurenpalet gaat uw woning er niet rommelig uitzien. Als het kleurpalet goed is afgewogen, geven de tegels eenheid en stijl.

Bij deze tegels zijn de kleuren al goed op elkaar afgesteld. Als u zelf tegels samen willen stellen, of u niet weet welke kleurcombinaties het beste bij in uw ruimte passen, kunt u altijd om advies vragen. Bij verschillende vormen en maten tegels is het verhaal een beetje hetzelfde. Teveel verschillende kleuren en vormen is rommelig, maar te weinig is misschien saai in de beleving.

De industriële look

U kunt een industriële look creëren of versterken met de juiste vloer en muurtegels. Op de vloer zijn donkergrijze en zwarte tegels met lichte accenten perfect. Stonelook en betonlook tegels zijn hiervoor ideaal! Hiermee creëert u een stoere en originele uitstraling die vaak perfect gaat met de meubeltrends van nu door de tijdloze uitstraling.

Aan de wand zijn mat gekleurde tegels een mooie optie. De ruwe textuur geeft mooi contrast zonder dat uw kamer rommelig voor het oog wordt. Deze simpele ideeën en “regels” werken altijd samen met de tegel die u mooi vindt, hoe stoer, donker, netjes en hip u het ook wilt.

De moderne look

De moderne look in uw huis creëert u met decor, meubels, kleuren en tegels. Grijze, witte en zwarte kleurcombinatie tegels werken mee aan die moderne look. U kunt dit kleurenpalet puur gebruiken en combineren met stonelook-, betonlook- en houtlooktegels. De muren kunnen daarnaast wit ook gedeeltelijk in verschillende neutrale of pastelkleuren geverfd worden. Dit is hip en maakt de ruimte erg speels. Interieur trends veranderen regelmatig, maar goede kleurcombinaties niet. Uiteraard zijn er trends die nooit uit de mode gaan, zoals tegels in een badkamer.

Om uw badkamer nog moderner te maken kunt u zwarte, witte en grijze marmerlooktegels plaatsen. Het marmer heeft een rustige en schone uitstraling en sluit perfect aan in uw moderne huis. In woonmagazines worden ze vaak gecombineerd met open douches, spiegels zonder randen en witte baden.

De landelijke look

Wilt u een landelijke uitstraling creëren in uw huis? Dan kunt u het best bereiken door tegels van zand- en aardetinten te gebruiken. Deze kleuren zullen het landelijke interieur extra kracht geven, en heeft een mooi contrast met witte kasten en keukens. Grote leren banken passen hier perfect bij en brengen evenwicht. De zand en aardetinten kunt u buiten goed combineren met stonelooktegels. Dit geeft de oprit of trap naar uw deur gezellig en warme uitstraling.

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©