Waarom kiezen voor betonlooktegels?

Uiteraard zijn er verschillende redenen om geïnteresseerd te zijn in een betonlookvloer. Helaas zijn er nadelen aan een echte betonvloer. Vergeleken met keramische tegels hebben betonnen tegels een hoge kans op scheurtjes en barsten. Ze zijn erg fragiel tijdens het plaatsen en kunnen erg slecht tegen zuren en vetten. Als u kinderen heeft bent u hierdoor bijna verzekerd van een vervelende vlek, die er waarschijnlijk niet uitgaat. Voor de perfectionisten is er nog een probleem; de vloer zal nooit 100% recht zijn. Keramische tegels zijn wel recht en een stuk minder gevoelig voor zuur en vet. Ook zijn ze een stuk sterker dan en puur blok beton. Keramische betonlooktegels zijn tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echt beton. Gelooft u mij niet? Kom dan vooral een kijkje nemen in onze showroom! Door de verschillende kleuren, effecten, tinten, merken en zijn bekende uitstraling past het in bijna elke ruimte en interieur. Daarnaast zijn ze altijd strak, hygiënisch en in de mode.

Uiteraard zijn er verschillende redenen om geïnteresseerd te zijn in een betonlookvloer. Helaas zijn er nadelen aan een echte betonvloer. Vergeleken met keramische tegels hebben betonnen tegels een hoge kans op scheurtjes en barsten. Ze zijn erg fragiel tijdens het plaatsen en kunnen erg slecht tegen zuren en vetten. Als u kinderen heeft bent u hierdoor bijna verzekerd van een vervelende vlek, die er waarschijnlijk niet uitgaat. Voor de perfectionisten is er nog een probleem; de vloer zal nooit 100% recht zijn.

Keramische tegels zijn wel recht en een stuk minder gevoelig voor zuur en vet. Ook zijn ze een stuk sterker dan en puur blok beton. Keramische betonlooktegels zijn tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van echt beton. Gelooft u mij niet? Kom dan vooral een kijkje nemen in onze showroom! Door de verschillende kleuren, effecten, tinten, merken en zijn bekende uitstraling past het in bijna elke ruimte en interieur. Daarnaast zijn ze altijd strak, hygiënisch en in de mode.

Strakke uitstraling

Betonlooktegels hebben een strakke en minimalistische uitstraling. Dit komt door de kleine naden, rustige uitstraling en passieve kleur. De grijze, witte, zwarte en aardetinten dienen als een perfecte achtergrond voor uw interieur. Deze kleuren versterken het contrast tussen de verschillende kleuren en materialen. Dit contrast laat uw woning ook groter lijken. U kunt de strakke uitstraling versterken en de kamer ruimer laten lijken door een groter formaat van tegels te gebruiken.

De tegels die eerst 65 x 65 waren worden steeds vaker vervangen door 75x75 of zelfs 90x90. De grotere tegels hebben niet alleen positieve invloed op de betonlook, ze werken ook bij alle andere looks. De keramische betonlooktegels lopen in elkaar over waardoor het lijkt alsof de vloer uit één geheel bestaat. Middag Leerdam verkoopt tegels van hoge kwaliteit. Ze zijn dun, sterk en kaarsrecht. De rechte hoeken en kanten zorgen ervoor dat ze bijna tegen elkaar geplaatst kunnen worden en u niet tegen naden aankijkt.

Betonlooktegels werken voor alle interieurstijlen

De minimalistisch en robuuste look van betonlooktegels past bij elke interieurstijl. De grijze tinten passen perfect bij hout, roestkleurige elementen, metaal en leer. De betonlooktegels lopen in elkaar over en maken uw kamer een mooi vloeiend geheel. Hierdoor lijkt uw kamer groter en wordt het interieur goed uitgelicht. De interieurstijl maakt niet uit want betonlook past bij alles. De betonlook sluit perfect aan op een modern interieur. Modern interieur draait om simpliciteit, lijngebruik en de neutrale kleuren wit, zwart en grijs. Dit zijn dan ook exact de sterke punten van betonlook! Hierdoor lopen ze letterlijk perfect in elkaar over en versterken ze elkaar.

Bij een vintage interieur denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan een betonnen vloer. Echter brengt de betonlook balans tussen de meubelstukken en rust in uw kamer. Door de extra verbinding kunt u zelfs meer gewaagde kleuren en printen gebruiken, zonder dat het te druk wordt. Bij een landelijk interieur denkt u waarschijnlijk aan grove tegels of eikenhout op de vloer en wanden. Maar nu kunt u ook denken aan betonlook. De betonlook sluit perfect aan op de zandkleurige grijze tinten van het landelijke interieur. Als u de grijze betonlook te saai of kil vind in uw huis kunt u ook kijken naar zandkleurige of donkere betonlooktegels.

Beton in de huiskamer?

Ja, beton kan in uw woonkamer. Gelukkig zijn de verschillende keramische tegels technisch ook uiterst geschikt voor uw woonkamer. De keramische tegels zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Omdat de tegels zo dicht op elkaar liggen is de ophoping van stof of vuil tussen kieren minimaal. Het oppervlakte van betonlooktegels is niet poreus: ruw beton is dat wel. Echt beton krijgt hierdoor snel vlekken die u er zelf niet uit krijgt, en net zoals bij echt beton kunt u vloerverwarming onder de tegels aanleggen. Echter verspreidden de keramische tegels de warmte beter dan echt beton. 

Als u meer wilt weten over keramische tegels kunt u meer artikelen vinden op onze site. Waarom zijn keramische tegels zo geschikt voor vloerverwarming? Hoe simpel is het onderhoud? Deze vraagstukken behandelen wij allemaal.

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©