Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

De invloed van licht op keramische tegels

U heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt. U past een kledingstuk in een winkel. Het bevalt, u koopt het en neemt het mee naar huis. Eenmaal thuis aangekomen ziet de kleur van de kleding er opeens heel anders uit! 

Wat veel mensen niet weten is dat zo'n effect ook bij keramische tegels kan optreden. De tegel kan er soms bij u thuis anders uitzien dan in onze showroom of op de foto's op onze website. Gelukkig zijn er een aantal trucs waarmee u problemen kunt voorkomen. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer u een bepaalde tegel koopt, en deze uiteindelijk toch niet bevalt nadat de tegels gelegd zijn. 

In onze showroom maken wij gebruik van neutraal licht zo rond de 4000 of 5000 kelvin. Hierdoor wordt de kleur van de tegel zo waarheidsgetrouw weergegeven als maar mogelijk is. Het licht in uw woning kan echter heel anders zijn. Neem daarom altijd een stukje voorbeeld tegel mee. Dit kunt u op uw gemak in uw eigen woning bekijken. Zo kunt u het effect van het licht bij u thuis zelf ervaren. 

Wij hebben van al onze tegels een staaltje dat u gewoon mee kunt nemen wanneer u daar behoefte aan heeft. Wij bieden deze service aan omdat wij onze klanten zo goed mogelijk willen helpen. Informeer bij onze showroom wanneer u interesse heeft! 

Handige tips

Wanneer u langskomt in onze showroom, dan kunnen onze tegelexperts u ook handige tips geven. Hier volgt alvast een voorproefje! 

De lichtinval verschilt per huis. Nieuwbouwhuizen hebben vaak grotere ramen met meer natuurlijk licht. Ook de ligging speelt een rol. Huizen die op de zuidkant liggen hebben warmer en meer licht. Hoe meer natuurlijk licht er is, hoe donkerde de tegel kan zijn. Een lichte tegel in een licht huis is meestal minder mooi. Aan de andere kant is een lichte tegel vaak mooier in donkere huizen. 

Uw woning wordt in de avond kunstmatig verlicht. Dit soort licht heeft een heel ander effect op de tegels. Het licht kan zowel een koel als warm effect hebben. Kunstmatig ligt heeft wel een minder krachtige uitwerking op de tegels dan natuurlijk licht. 

Het is altijd verstandig om de voorbeeld tegel op verschillende momenten te bekijken. Op een zonnige dag, op een donkere dag en bij kunstlicht in de avond. Alleen dan krijgt u een goed beeld. 

Licht en keramische tegels in de badkamer

In de badkamer komt meestal maar weinig natuurlijk licht voor. Wat voor kunstlicht er gebruikt wordt verschilt vaak. Soms is er bijvoorbeeld sprake van één lichtpunt. In dit soort situaties is het beter om een lichtere tegel te kopen. In andere gevallen kunt u beter voor een donkere tegel kiezen. Bijvoorbeeld wanneer u meerdere spotjes geïnstalleerd heeft. 

Kiest u voor dezelfde kleur wand- en vloertegels? Dan moet u zich er bewust van zijn dat de wandtegels donkerder lijken als u gebruik maakt van spotjes. De spotjes zorgen er immers voor dat de vloer lichter lijkt. 

Zoals u kunt lezen heeft licht een belangrijk effect op de keramische tegel. Er zijn echter nog veel meer dingen om rekening mee te houden. Wanneer u onze showroom bezoekt kunnen onze experts u van alles vertellen over deze tegels! 


Website door BlueBird Media 2019