Waarom kiezen voor een zandkleurige tegel?

Hoewel er altijd al mensen waren die zandkleurige tegels kochten, merken wij dat ze steeds populairder worden. Steeds meer mensen kiezen in plaats van grijze betonlooktegels voor de zandkleurige variant. Wij kunnen dit wel begrijpen. Dit soort tegels zien er schitterend uit en zijn goed te combineren met verschillende interieurstijlen.

Tegels kunt u kopen in heel veel verschillende kleuren. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen smaak, maar wij vinden zandkleurige tegels een echte aanrader. Waarom zou u overwegen om deze tegels aan te schaffen? Wat zijn de voordelen? Dat leest u in dit artikel! 

Zandkleurige tegels zijn echt in opkomst!

Hoewel er altijd al mensen waren die zandkleurige tegels kochten, merken wij dat ze steeds populairder worden. Steeds meer mensen kiezen in plaats van grijze betonlooktegels voor de zandkleurige variant. Wij kunnen dit wel begrijpen. Dit soort tegels zien er schitterend uit en zijn goed te combineren met verschillende interieurstijlen. 

De 'clean' stijl is heel erg populair 

Hier in het Westen wisselen de modetrends zich voortdurend af; dat geldt natuurlijk ook voor tegels en interieur. De laatste tijd is de zogenoemde 'clean' stijl in opkomst. Zandkleurige tegels passen hier erg goed bij. Donkere kleuren kunnen soms een zware en decadente indruk maken. Een zandkleurige tegel geeft een open sfeer, maakt de ruimte lichter, maar geeft tegelijkertijd wel een warme en gezellige sfeer. Een ander voordeel, deze tegels kunnen heel goed gecombineerd worden met allerlei andere interieurstijlen en meubilair. 

De voordelen van zandkleurige tegels 

Wat zijn de voordelen van zandkleurige tegels? Ten eerste hebben ze een tijdloze look. Vroeger waren ze al mooi, tegenwoordig zijn ze populairder en in de toekomst zullen ze absoluut ook nog echte blikvangers zijn. Door hun neutrale uitstraling zijn ze ook goed te combineren met allerlei accessoires en interieurelementen. Eigenlijk komt alles beter tot hun recht wanneer u gebruik maakt van deze tegels. Denk bijvoorbeeld aan meubels, maar ook aan kunst en schilderijen. 

Harmonieus geheel

Voor een optimaal resultaat, is het verstandig om van tevoren al na te denken over de uitstraling en het uiterlijk van uw huis. Het mooiste is namelijk wanneer verschillende elementen goed gecombineerd worden. Apparatuur of kasten, of bijvoorbeeld werkbladen in de keuken, deze moet u allemaal in overweging nemen. Op die manier krijgt u een harmonieus geheel waar u jarenlang van kunt genieten. Het is bijvoorbeeld heel mooi wanneer u een zandkleurige tegel combineert met een mooie houten kast in een iets andere kleur.  

Zwarte tegels versus zandkleurige tegels

Het klinkt misschien vreemd, maar op zwartkleurige tegels valt vuil erg op. Instinctief zou u zeggen dat dit anders is, maar in de praktijk blijkt dat zwarte tegels snel vuil worden. Dit is een ander voordeel van zandkleurige tegels. 

Zandkleurige tegels laten de ruimte groter lijken 

Wat ook erg mooi is aan zandkleurige tegels, ze laten een ruimte groter lijken. Vooral in de toiletruimte of in een kleine badkamer is dit erg handig. Lichte tegels weerkaatsen meer licht, wat een helder effect geeft. Wanneer u, bijvoorbeeld op de wand, crèmekleurige accenten toevoegt, krijgt u ook nog eens een luxueus effect. 

Kom langs in de showroom! 

Bent u wel geïnteresseerd in deze zandkleurige tegels? Dan raden wij aan om bij onze showroom langs te komen. Hier kunt u verschillende zandkleurige tegels met elkaar vergelijken. Ook zullen onze experts u van de beste adviezen voorzien! 


Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media 2023