Keramisch parket (houtlook tegels) of een houten vloer?

Het is onze overtuiging dat u als klant goed geïnformeerd dient te worden, een vloer is namelijk een investering voor de lange termijn, en u wilt een weloverwogen besluit nemen. Voor de beste adviezen kunt u onze showroom bezoeken, wij kunnen u daar het beste helpen. Tuurlijk begrijpen wij dat u graag vanachter de computer of op uw telefoon zelf eveneens wat onderzoek doet. Daarom zullen wij vandaag een nieuwe trend op het gebied van vloeren bespreken, namelijk de houtlook tegel (ook wel keramisch parket genoemd). Wij zullen laten zien wat de voordelen en nadelen van deze vloer zijn ten opzichte van een traditionele, natuurlijke houten vloer.

Bent u onlangs verhuisd of is uw woning wellicht aan een opknapbeurt toe? Wat de reden ook is, u bent van plan om de vloer in uw huis te vervangen. Dit is een ingrijpende verandering. Niet alleen moet u wellicht de gehele kamer ontruimen, de kosten van een nieuwe vloer zijn niet gering. Verder is het op de juiste manier plaatsen van vloerbedekking geen gemakkelijke klus. U heeft daarom de nodige vraagtekens, en u weet niet precies wat u wilt. Daar komt nog eens bij dat er gigantisch veel mogelijkheden zijn op het gebied van vloeren. U ziet al gauw door de bomen het bos niet meer.


Wij begrijpen het volkomen. Het is onze overtuiging dat u als klant goed geïnformeerd dient te worden, een vloer is namelijk een investering voor de lange termijn, en u wilt een weloverwogen besluit nemen. Voor de beste adviezen kunt u onze showroom bezoeken, wij kunnen u daar het beste helpen. Tuurlijk begrijpen wij dat u graag vanachter de computer of op uw telefoon zelf eveneens wat onderzoek doet. Daarom zullen wij vandaag een nieuwe trend op het gebied van vloeren bespreken, namelijk de houtlook tegel (ook wel keramisch parket genoemd). Wij zullen laten zien wat de voordelen en nadelen van deze vloer zijn ten opzichte van een traditionele, natuurlijke houten vloer. 


Voordelen van een houtlook tegel

Een keramisch parket heeft een aantal belangrijke voordelen die hieronder besproken worden.

-         Nauwelijks van hout te onderscheiden

-         Gemakkelijk in onderhoud

-         Krasvrij

-         Te combineren met vloerverwarming

-         Geschikt voor vochtige ruimtes


 De houtlook tegels die vandaag de dag gefabriceerd worden zijn haast niet te onderscheiden van een normale houten vloer. Met behulp van nieuwe technieken is het zelfs mogelijk om de tegels van een toplaag te voorzien, die precies aanvoelt alsof het van hout gemaakt is. Qua uiterlijk zijn er heel veel mogelijkheden. Keramisch parket is verkrijgbaar in talloze kleuren. Het uiterlijk wordt gebaseerd op verschillende soorten hout, u kunt dus een vloer aanschaffen die lijkt op bijvoorbeeld eiken-, beuken- of tropisch hout. Verder zijn er vele patronen beschikbaar, zoals het populaire visgraatmotief. Je kunt dus met behulp van tegels precies dezelfde warme sfeer creëren die een natuurlijke houtvloer ook heeft.

U krijgt hetzelfde uiterlijk als een natuurlijke houten vloer, maar wel flink wat extra voordelen. Allereerst is een keramisch parket makkelijker te onderhouden. Houten vloeren zijn erg gevoelig voor water. Hierdoor kan de vloer verkleuren, krom trekken of kan er schimmel ontstaan. Een houtlook vloer heeft hier geen last van. Je kunt dus heel gemakkelijk een dweil over de vloer halen zonder voorzichtig te zijn en te vrezen voor waterschade. Een houtlook tegel is daarom eveneens geschikt voor de badkamer. U kunt op die manier deze ruimte een warme en chique uitstraling geven.


Tevens is een houtlook tegel krasvrij. Wanneer uw bijvoorbeeld meubels verplaatst hoeft u niet bang te zijn voor krassen op de vloer. Tot slot kan hout ook slecht tegen veranderingen in temperatuur omdat hout dan kan krimpen of uitzetten, wat een negatief effect heeft op de duurzaamheid van de vloer. Vloerverwarming is daarom niet erg geschikt voor een houten vloer. Bij een keramisch parket heeft u hier geen last van.


Heeft een keramisch parket nadelen?

Een keramisch parket is wel prijziger dan een houten parketvloer. Echter, u moet wel bedenken dat houtlook tegels een stuk duurzamer zijn. Op de lange termijn betekent het dus niet dat u duurder uit bent. U moet er ook rekening mee houden dat een keramische tegel verankerd wordt, en daarna moeilijker te verwijderen is. Kortom, een houtlook tegel is de beste optie wanneer u op zoek bent naar een vloer die een lange tijd meegaat.


Bent u nieuwsgierig gemaakt en wilt u bekijken welke houtlook tegels allemaal te verkrijgen zijn, bezoek dan onze showroom!

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©