Wat worden de tegeltrends van 2022?

2021 is bijna afgelopen, Kerst staat op het punt van beginnen en Oud en Nieuw nadert met rappe schreden. 2022 wordt hopelijk een mooi jaar, waarbij we minder last hebben van corona en we ons normale leven weer kunnen oppakken. Natuurlijk blijven wij van Middag Leerdam ook volgend jaar prachtige tegelvloeren aanleveren. De vraag is dan, wat worden de tegeltrends van 2022?

2021 is bijna afgelopen, Kerst staat op het punt van beginnen en Oud en Nieuw nadert met rappe schreden. 2022 wordt hopelijk een mooi jaar, waarbij we minder last hebben van corona en we ons normale leven weer kunnen oppakken. Natuurlijk blijven wij van Middag Leerdam ook volgend jaar prachtige tegelvloeren aanleveren. De vraag is dan, wat worden de tegeltrends van 2022? Wat is hip om te kopen en zal indruk maken bij uw vrienden en kennissen? Middag Leerdam heeft jarenlange ervaring, op basis hiervan kunnen wij een goede inschatting maken van wat populair zal zijn. Een aantal van de huidige trends zullen zich zeker doortrekken naar 2022, hieronder leggen wij uit welke dat zijn. Middag Leerdam wenst u alvast een prettige kerst, een gelukkig nieuwjaar en veel plezier met het lezen van dit artikel.

De luxe marmerlooktegels zijn een blijvertje

Marmerlook tegels zijn schitterend. Al in de oudheid was marmer een favoriet van keizers en koningen. Tegenwoordig kan iedereen over een prachtige marmerlook ruimte beschikken. Marmerlook tegels zijn namelijk een stuk aantrekkelijker qua prijs dan echt marmer. Ze hebben eveneens een aantal andere voordelen. Ze zijn kras- kleur- en slijtvast. Verder hebben ze een harde toplaag die verkleuringen voorkomt, wat bij echt marmer nog wel eens voor wil komen. Ze zijn eveneens gemakkelijker te onderhouden.

De machtige XXL tegels

Een ander blijvertje dat zeker terug zal komen in 2022 zijn de XXL tegels. Waarom zijn deze zo populair? Wanneer een ruimte voorzien wordt van XXl tegels, zijn er veel minder voegen. Dit oogt heel erg mooi, rustig en ontspannend. Tegenwoordig zijn er keramische tegels met afmetingen van wel 320 x 160 cm! De populairste zijn toch wel die van 90 x 90, 100 x 100 en 120 x 120 cm. De XXL tegels doen het erg goed in combinatie met een fraai vloerkleed. Deze tegels zijn in verschillende soorten verkrijgbaar zoals betonlook, marmerlook en steenlook.

Een leuke trend: het combineren van verschillende soorten tegels

Wat tegenwoordig ook voorkomt en wat erg leuk kan zijn, de combinatie van verschillende type tegels. Gebruik voor de ene ruimte het ene en voor de andere ruimte wat anders voor een originele en gevarieerde look. Veel verschillende soorten tegels passen prima bij elkaar. Vraag ons naar goede adviezen op dit gebied, wij helpen u maar al te graag.

Keramisch parket is in 2022 nog steeds een populaire trend

Volgens ons zal een houtlook vloer (keramisch parket) in 2022 nog steeds heel erg in zijn. Deze tegels hebben namelijk een aantal enorme voordelen die interessant blijven. Natuurlijk hebben ze een erg natuurlijk uiterlijk wat nauwelijks te onderscheiden is van een echte houten vloer.

Een keramisch parket is echter eveneens kras- en slijtvast, het beschadigt minder snel dan echt hout. Verder is een houtlook vloer erg geschikt voor vloerverwarming in tegenstelling tot echt hout. Bij een normale parketvloer zal het hout gaan vervormen door de blootstelling aan de hitte, bij de tegelvariant heeft u hier geen last van. Middag Leerdam heeft vele prachtige houtlooktegels in het assortiment, en wat al helemaal mooie is, wij kunnen eveneens het legwerk en de vloerverwarming installeren. Een win-win-win situatie dus! Heeft u vragen of ben u geïnteresseerd neem dan contact met ons op!
Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media ©