Wat is de ideale keramische tegel in uw badkamer?

Keramische tegels zijn perfect voor in badkamers, maar welke tegel past het beste bij uw badkamer? En welke kleuren passen daar goed bij? Wij geven u de beste tips voor het inrichten van uw badkamer op een stijlvolle manier.

Keramische tegels zijn perfect voor in badkamers, maar welke tegel past het beste bij uw badkamer? En welke kleuren passen daar goed bij? Wij geven u de beste tips voor het inrichten van uw badkamer op een stijlvolle manier.

Badkamer stijlen en kleurgebruik

Industriële badkamers

Om voor een industriële look in uw badkamer te gaan zijn de beste opties betonlooktegels of steenlooktegels. De Atlas Concorde Klif Grey en Atlas Concorde Dwell Smoke zijn perfect om deze stijl te creëren. Naast deze tegel kan u het beste gebruik maken van grijstinten met daarbij houtaccenten.

Moderne badkamers

Een moderne badkamer oogt simpel en minimalistisch. Marazzi Allmarble Stateuario en Atlas Concorde Ever Dark zijn hier ideaal  voor. Bij moderne badkamers wordt er gebruik gemaakt van rustige tinten die stevig contrast hebben met elkaar: dit zijn meestal wit, zwart en grijstinten.

Scandinavische badkamers

Bij een Scandinavische badkamer wordt gebruik gemaakt van lichte tinten en natuurlijke materialen. Qua tegel kunt u het beste voor een betonlooktegel gaan zoals de Colorker Downtown Moon of de Cerdomus Chrome Grey. Hiernaast wordt er veel gebruik gemaakt van planten!

Luxe badkamers

Een luxe badkamer maakt bijna altijd gebruik van marmerlooktegels. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Atlas Concorde Marvel Calacatta Extra of de Flaviker Supreme Silver Dream. Vaak wordt er in luxe badkamers gebruik gemaakt van neutrale kleuren met een fel kleur accent; zoals bijvoorbeeld een klein beetje rood of geel.

Spelen met de grootte

Door grote met kleine tegels in uw badkamer te combineren krijgt u een heel leuk effect! U kunt bijvoorbeeld een grote witte marmerlooktegel met een kleine rand van grijze steenlooktegels gebruiken voor een mooie scheidingslijn.

Badkamer interieur tips

Zorg voor slimme opbergruimte

Door het gebruik van kastjes zorgt u er voor dat er niet veel losse dingen in uw badkamer liggen. Hierdoor oogt de badkamer minder rommelig en dus strakker.

Houd het simpel

Zorg ervoor dat er niet te veel elementen in uw badkamer zitten. Als dit wel het geval is kan de badkamer druk en onoverzichtelijk overkomen. Strak en ruimtelijk is wat u wilt. Ook is het gebruik van neutrale kleuren in uw badkamer zeker een aanrader, dit zorgt namelijk voor een rustige sfeer.

Bedenk voor welke stijl u wilt gaan

Door van tevoren goed te bedenken hoe u uw badkamer wilt, krijgt u het beste resultaat. Online zijn er ook badkamer “bouwtools” zodat u kan inplannen wat u met uw badkamer wilt gaan doen.

Glazen douche wand

Een glazen douche wand zorgt voor een open look in uw badkamer en is daarom zeker een aanrader!

Onderhoud en kit

Keramische tegels hebben gelukkig redelijk weinig onderhoud nodig. Door de tegels regelmatig te vegen voorkomt u vieze voegen en kleine krasjes. Zorg ervoor dat u de tegels niet schoonmaakt met een vette zeep of allesreiniger. Gebruik hiervoor een schoonmaakmiddel dat er speciaal voor gemaakt is; deze zijn neutraal en laten geen vettig laagje achter.

Plan een geheel vrijblijvende afspraak in met 1 van onze tegel adviseurs.

Website door BlueBird Media 2023