Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Populaire badkamerstijlen en bijbehorende tegels

Een badkamer is tegenwoordig niet louter een plek om uzelf te reinigen, het is ook een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een stijlvolle badkamer met een mooie uitstraling. 

Er zijn steeds meer stijlen waar u uit kan kiezen: dit loopt uiteen van een moderne badkamer tot een landelijke stijl. Het is altijd heel belangrijk om de juiste tegel te kiezen wanneer u een bepaalde uitstraling wilt creëren. Tegels zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitstraling van de badkamer.  In dit artikel kunt u lezen welke tegels u nodig heeft voor een aantal van de populairste badkamerstijlen. 

De industriële badkamer

Tegenwoordig is een industrieel interieur razend populair. Dit geldt voor de woonkamer, maar ook voor andere ruimtes zoals de badkamer. Industrieel design is stoer en robuust. Een perfecte tegel hiervoor is de betonlooktegel. 

De betonlooktegel, vooral die in XXL-formaat, geeft een massieve en indrukwekkende uitstraling. Het is altijd een goed idee om deze tegels te combineren met stalen elementen, zoals een fraaie zwarte inloopdouche. Of een mooie houten badkamermeubel met een donkergrijze waskom. 

De Japanse badkamer

Japanse badkamers zijn wellicht iets minder bekend maar ze zijn werkelijk waar schitterend! Het is zeker een categorie die u zou moeten overwegen. Deze badkamers staan namelijk bekend om het gebruik van natuurlijke elementen zoals bijvoorbeeld steen of hout. 

Een Japanse badkamer geeft een rustig en harmonieus gevoel. De Aziatische cultuur staat natuurlijk bekend om deze elementen, die goed terug zijn te zien in deze stijl. Tegelijkertijd geeft een Japanse badkamer ook een heel luxueus gevoel. Deze badkamers geven het gevoel alsof u zich in een spa of wellness center bevindt. 

Houtlooktegels en de Japanse badkamer 

Er is wel een probleem: hout en water is geen goede combinatie. En in de badkamer is juist heel erg veel water aanwezig! Gelukkig is er een oplossing; dat zijn de welbekende houtlook tegels. Deze hebben de uitstraling van een houten parketvloer, alleen ze zijn ook goed bestand tegen nattigheid! 

Tegenwoordig is de techniek zo goed dat een tegel nauwelijks te onderscheiden is van een daadwerkelijke parketvloer. De tegels zijn zelfs voorzien van een ruw reliëf zodat ze nog natuurlijker aanvoelen. 

Andere voordelen van een houtlooktegel

Tegelijkertijd hebben houtlook tegels nog veel meer voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld slijt- en krasvrij waardoor ze er tientallen jaren goed uitzien. Verder zijn ze erg makkelijk om schoon te maken. Vooral in de badkamer is dit natuurlijk hartstikke fijn. Een badkamer heeft natuurlijk veel te verduren wanneer het aankomt op vuiligheid. Verder zijn houtlooktegels perfect om te combineren met vloerverwarming. Lekkere warme voetjes in de badkamer, wie wil dat nou niet? 

Natuurlijk zijn er nog veel meer stijlen en tegels waar u uit kunt kiezen. Een traditionele badkamer bijvoorbeeld. Deze stijl doet het heel goed in combinatie met een marmerlook tegel. Voordeel van marmerlook tegels is dat ze een stuk goedkoper zijn dan echt marmer. Met een klassiek vrijstaand bad of een mooie ronde spiegel met ledverlichting maakt u deze badkamers af. 

Website door BlueBird Media 2019