Middag Leerdam E-mailen info@middagleerdam.nl (E-mailadres) Middag Leerdam Bellen 0345 - 632 400 (Telefoonnummer)

di-vr 10:00 - 18:00 | za 10:00 - 16:00 | zo, ma gesloten

Kies de juiste tegel voor uw badkamer!

Een nieuwe badkamer kopen is een grote investering waar u nog jarenlang plezier van wilt hebben. Het is dus erg belangrijk dat u de juiste aankoop doet en dat de installatie goed verloopt. Vandaar dat het verstandig is om goed na te denken over welke producten u wilt aanschaffen voor in de badkamer, en welke uitstraling deze moeten hebben. Een artikel dat met name erg belangrijk is voor het uiterlijk van de badkamer is de tegel. Een mooie douche, bad of badkamermeubel maken natuurlijk de nodige indruk, echter deze vullen de ruimte niet. De betegeling neemt veel meer ruimte in en trekt daarom ook de meeste aandacht. Het is dus erg belangrijk om voor fraaie tegels te zorgen. Er is ontzettend veel aanbod en u vraagt zich misschien af wat de beste keus is. Dit is voor iedereen anders en verschilt per situatie. Er zijn echter wel een aantal dingen die belangrijk zijn om mee te nemen in uw overweging. Lees dit artikel als u zich afvraagt welke dit zijn, en als u geïnteresseerd bent in de voordelen die tegels in de badkamer hebben.

Waarom kiezen voor (keramische) tegels in de badkamer?

Er zijn een aantal redenen waarom het betegelen van de badkamer de juiste keuze is. Tegels zijn makkelijk schoon te maken. Erg belangrijk want u wilt natuurlijk niet een vieze badkamer hebben. Verder zijn ze enorm duurzaam, ze gaan jarenlang mee. Ze zullen niet snel slijten of beschadigd raken. Met name keramische tegels zijn erg sterk. Deze zijn volkomen kras- en slijtvrij. U kunt eveneens agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken om deze tegels grondig te reinigen, hier zijn ze prima tegen bestand. Verder zijn keramische tegels goed bestand tegen water, erg belangrijk in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Andere materialen zoals hout kunnen niet goed tegen vocht, en kunnen bijvoorbeeld kromtrekken door blootstelling aan water. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten keramische tegels. Houtlook, marmerlook, steenlook of betonlook. Deze tegels zijn nauwelijks van het echte werk te onderscheiden, maar hebben wel de bovengenoemde voordelen van een keramische tegel, de perfecte oplossing dus! Bekijk onze website voor ons fraaie assortiment tegels.

Het enigste nadeel van een tegelvloer: ze kunnen in de winter koud aanvoelen. Wanneer u vloerverwarming laat installeren heeft u hier echter geen last van. Middag Leerdam is gespecialiseerd in het leggen van vloerverwarming. Wij kunnen het totaalpakket voor u regelen!

Welke tegels zijn het beste voor uw badkamer?

Natuurlijk is de beste keuze aan tegels voor de badkamer subjectief, iedereen heeft tenslotte zijn of haar eigen smaak. Er zijn wel een aantal basisregels die gelden, en u kunnen helpen de juiste beslissing te maken. Wilt u bijvoorbeeld uw badkamer groter laten lijken? Neem dan een donkere vloer met lichte wanden. Een donkere vloer met donkere wanden laat de badkamer kleiner lijken. Dit kan tot een fraai resultaat leiden, zolang de juiste belichting gekozen wordt. Wandtegels die staand geplaatst zijn, zorgen ervoor dat de badkamer hoger lijkt. Wandtegels die liggend geplaatst zijn zorgen juist voor een breder optisch resultaat.

Dit zijn een paar van de regels die u in acht moet nemen, bij het kiezen van de juiste badkamertegels. Kom langs bij onze showroom als u nog meer en persoonlijk advies wilt. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring. Verder hebben wij, buiten de tegels, een ruim assortiment aan sanitair producten. Wij kunnen tevens de complete installatie van uw badkamer verzorgen. Kom langs!

Website door BlueBird Media 2019