ma - do 10:00 - 18:00 | vr 10:00 - 21:00 | za 10:00 - 16:00 | zo gesloten

Historie

Het verhaal van Fanal begon in 1987, toen dit kleine familiebedrijf werd opgericht in Alcora, de provincie Castellón. Sindsdien is het portfolio van Fanal enorm uitgebreid tot tien keer groter dan het oorspronkelijke assortiment. Tegenwoordig is Fanal een van de onbetwiste pioniers van de Spaanse productie van keramiek en porselein. De beheersing van moderne technologieën, ondersteund door de constant hoge kwaliteit, levert de producten op die voldoen aan de strengste internationale normen. In 2003 en 2006 werd het team van Fanal geëerd met de prestigieuze Export Award van de Kamer van Koophandel van Castellón.

De productie

Het productieproces begint met de selectie van de grondstoffen waaruit de keramische tegels bestaan, voornamelijk klei, veldspaat, zand, carbonaten en kaolien. Aangezien de grondstoffen gewoonlijk worden gebruikt zoals ze uit de mijnen of groeven worden gewonnen, is het van essentieel belang om te beginnen met het homogeniseren van de grondstoffen om te garanderen dat hun eigenschappen consistent zijn.

Ze worden daarom gemalen om de deeltjes te verspreiden en te verminderen. Dit maalproces kan nat of droog worden uitgevoerd. Nat malen is de meest gebruikelijke methode, waarbij de kleien worden opgelost in water in een kogelmolen. De resulterende suspensie staat bekend als 'slip'. Sproeidrogen wordt gebruikt om het watergehalte te verlagen voor de latere verdichtings en droogprocessen.

Bekijk onze tegels in de showroom

Wij leveren vloer- en wandtegels voor iedere portemonnee. Onze vloertegels zijn sterk, makkelijk in het onderhoud en van de beste kwaliteit. Om een nog beter idee te krijgen van ons aanbod nodigen wij u van harte uit in onze ruime en sfeervolle showroom.

Snelle levering

Door een eigen voorraad kunnen wij snel uw tegels leveren

Ruime keuze

1500 m2 aan showroom, kortom keuze genoeg

Scherpe prijzen

Bij ons heeft een de beste prijs-kwaliteit verhouding

Vakkundig legwerk

Met meer dan 30 jaar ervaring kunt u op ons rekenen

Tegels zijn duurzaam

Zeer duurzaam in combinatie met energiezuinige vloerverwarming

Persoonlijk benadering

Wij helpen u, uw dromen te verwezenlijken

Offerte aanvragen

Neem contact met ons op

Offerte aanvragen
Bel me terug